Goed nieuws voor Monitor Audio want ze mogen hun portfolio opnieuw verder uitbreiden met hun nieuwste geïntegreerde multiroom audiostreamer: de IMS 4. Het apparaat was eerder al aangekondigd maar nu liet de audiofabrikant weten dat de Monitor Audio IMS 4 ook effectief leverbaar is. De streamer heeft BluOS-technologie aan boord waardoor audio lossless gestreamed kan worden tot een kwaliteit van maar liefst 24 bit bij 192 kHz, inclusief MQA-opnames. Impressionant!

Monitor Audio IMS 4Na heel wat verschillende onderzoeken heeft Monitor Audio besloten om de gerenomeerde BluOs-standaard als het ware te adopteren. De reden? Heel simpel, het is ontwikkeld voor en door veeleisende audioliefhebbers die graag het onderste uit de muzikale kan wil halen, en terecht ook.

BluOS is een audioplatform dat hoge-resolutie streaming- en multi-room-functionaliteit mogelijk maakt voor alle producten binnen het BluOS-gamma. Hiermee kunnen gebruikers bestaande audiobibliotheken en andere bronnen via WiFi streamen naar alle luidsprekers in het hele huis.

“The IMS-4 music streamer is the latest addition to our range of superior custom install solutions. Its BluOS™ technology and controller app allow easy access to music libraries, streaming services and voice control using Alexa or Google Assistant.”

Zoals we eerder al zeiden, uniek hieraan is dat er gestreamed kan worden in een heel hoge kwaliteit zonder tijdsvertraging (lag). Monitor Audio voegt er zelfs aan toe dat de lossless hi-res audio over het volledige bereik weergeven kan worden van opnames die zijn gemasterd van muziekbronnen met een betere kwaliteit dan de ‘CD-standaard’ (16 bit bij 44 kHz). 

Er zijn in totaal 15 muziekservices (Tidal, Amazon, …) ingebouwd, 5 internetradioservices én er kan gestreamed worden vanaf je eigen netwerk. Makkelijk toch?

Als je meer een fan bent van ‘bedraad luisteren’, wat wij volledig zouden snappen, dan zijn er uiteraard ook nog de fysieke aansluitmogelijkheden. Hieronder een kort overzicht.

  • 2 analoge tulpingangen
  • 1 digitale (optisch) ingang
  • 4 analoge tulpuitgangen
  • 4 digitale (coax en optisch) uitgangen
  • (LAN- en een USB-aansluiting)

Beschik jij al over een bestaand audiosysteem maar weet je niet zeker hoe de IMS-4 hierin zou passen? Met de in- en uitgang voor externe 12V-triggers en de IR-ingang plus een aparte ‘system interrupt’- ingang wordt de integratie met jouw installatie eenvoudig gemaakt.

Bij de IMS-4 hoort natuurlijk ook de BluOS Controller App, deze kan uiteraard verbonden worden met andere compatibele BluOS-apparaten binnen het uitgebreide gamma. De applicatie is er voor iOS, Android, macOS en Windows. Bovendien is het zelfs mogelijk om de IMS-4 te bedienen met je stem door gebruik te maken van Apple Airplay 2 of Siri.

Ben je overtuigd van de mogelijkheden van de Monitor Audio IMS-4 Music Streamer? Dan zal je niet al te lang meer moeten wachten want hij naar verluidt leverbaar zijn vanaf deze maand voor een adviesprijs van 1.500 euro.

Wil je graag wat meer te weten komen? Breng dan gerust eens een bezoekje aan de website van Monitor Audio voor alle gedetailleerde informatie.

Verkooppunten van het merk monitor-audio