Eerder brachten we jullie al op de hoogte over het feit dat Bang & Olufsen ging samenwerken met Ford om een geluidssysteem in te bouwen in de nieuwe Ford Mustang Mach-E. Nu heeft ook Naim vol trots aangekondigd dat het iets vergelijkbaars zal creëren, deze keer niet in een wagen van Ford maar wel in een elektrische auto van het Italiaanse Automobili Pininfarina. Benieuwd hoe dat zal uitpakken!

Het Naim-geluid zal binnenkort ook te beluisteren zijn in de allereerste elektrische luxe hypercar van Automobili Pininfarina: maak kennis met de Automobili Pininfarina Battista. Volgends de Britse audiofabrikant verdient het luxueuze en elegante ontwerp een audio systeem dat volledig op maat is van de bestuurder en zijn inzittenden.

Voor het ontwerp alleen al, is er meer dan een jaar overheen gegaan. De ingenieurs van Naim en experts van Automobili Pininfarina hebben die tijd nauw samengewerkt om hét perfecte geluidssysteem samen te stellen voor de Battista. Door het samenvoegen van hun kennis en know-how willen ze streven naar een nóg betere rijervaring in één van de meest krachtige elektrische hypercars ooit gebouwd.

“At cruising speeds, the nature of Battista will be serene and peaceful and in this scenario, sound quality will be critical. We see this as a fantastic opportunity to create an all-new sound experience that is as revolutionary as Battista itself. Using the finest components from audiophile-grade automotive speakers, alongside our expertise in DSP and audio tuning, Battista will offer an exceptional sonic experience.”

De eerste wagens zullen naar verluid vanaf 2021 van de band rollen. Het betreft hier een exclusief model aangezien er in totaal maar 150 Battista-wagens geproduceerd zullen worden. Zowel de auto’s als het audiosysteem zullen volledig met de hand worden gemaakt in de fabriek van Pininfarina, gelegen in Cambiano (Italië).

Ben je benieuwd wat de specificaties van het audiosysteem zullen worden? Hieronder lichten we al een tipje van de sluier.

  • 10 luidsprekers en 8 actieve kanalen (1.300 Watt)
  • Symmetrische luidsprekeropstelling: dit biedt voor zowel de bestuurder als de passagiers een auditoriumachtig effect
  • Dual Voice Coil Subwoofer
  • Ingebouwd DSP-systeem (Digital Signal Processing)
  • Frequentierespons tot 40 kHz

Heb jij al eens gehoord van het materiaal beryllium? Het is een kostbaar en nogal zeldzaam materiaal dat de ontwerpers gebruikt hebben in het ontwerp. In vergelijking met titanium of aluminium heeft beryllium een veel hogere stijfheid wat de geluidsprestaties alleen maar ten goede komt. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

Het is niet vreemd dat oprichter Julian Vereker banden heeft met autofabrikanten aangezien hij zelf ook autocoureur is geweest. In de beginjaren ’70 werden de eerste contacten gelegd met de auto-industrie en die zijn door de jaren heen alleen maar sterker geworden.

Wil je meer weten over deze baanbrekende samenwerking tussen Naim en Automobili Pininfarina? Dan adviseren we je om zeker eens de website te bezoeken van de autofabrikant.

Verkooppunten van het merk naim