Grado, de Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer, heeft een wel heel speciaal hoofdtelefoon gelanceerd: ééntje die gemaakt is van hennep. Niet direct het meest voor de hand liggende wat betreft de materiaalkeuze maar Grado besloot om de uitdaging aan te gaan. Zo was al snel hun nieuwste Grado Hemp hoofdtelefoon geboren.

Het model is niet alleen gemaakt van puur hennep, maar er is ook esdoornhout in verwerkt. De kans is vrij groot dat het niet gaat om hennep die in koffieshops worden aangeboden, maar wel het soort hennep dat al verschillende eeuwen wordt gebruikt om touw van te maken.

“The first of its kind, hemp finds yet another purpose in The Hemp Headphone. A brilliant, warm, and precise sound rolled into a Limited Edition Grado. Expected to start shipping late June.”

Fijn gerold voor elk muziekgenre, dat is wat ze er graag nog aan toevoegen. Voor het eerst werken hennep en esdoornhout samen om de producten van Grado naar een nieuw niveau te tillen. Naar eigen zeggen zou de hennephoofdtelefoon langzaam branden waardoor hij steeds beter wordt met elke luisterbeurt.

Volgens de fabrikant zorgt hennep ook voor heel heel wat akoestische voordelen. Zo zou er een vollere laag- en hoog weergave gegarandeerd worden, waarbij de bovengrens van het menselijk gehoor zelfs overschreden wordt, door het samendrukken van de hennep.

De Grado Hemp hoofdtelefoon heet een frequentiebereik dat gaat van 13 Hz tot 28 kHz bij een impedantie van 38 Ohm. Bij een geluidsdruk van 1 milliWatt bedraagt de geluidsversterking 98 dB.

In de Verenigde Staten worden ze aangeboden voor een adviesprijs van 420 dollar. Het is nog duidelijk of de Grado Hemp ook de oversteek zal maken naar Europa. Als je zou beslissen om deze unieke en exclusieve hoofdtelefoon in huis te halen dan zal je natuurlijk wel nog rekening moeten houden met transportkosten, invoerrechten en het BTW-tarief.

Je zal hoogstwaarschijnlijk wel snel moeten zijn want deze editie zal uitgebracht worden in een gelimiteerde editie. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Grado.

Verkooppunten van het merk grado