Soulution kondigt aan om als eerste high-end merk de “Leedh Processing” licentie te integreren in de D/A-converters 560 en 760. “Leedh Processing” is een algoritme voor het verhogen of verlagen van het volumeniveau bij een digitaal muzieksignaal.
“Het gepatenteerde” Leedh Processing”-algoritme voegt geen artefacten aan het digitale muzieksignaal toe. Tijdens het aanpassen van het volume gaat geen informatie verloren. Dit resulteert in het onthullen van zelfs de kleinste details en een enorme rijkdom aan micro-dynamiek die anders niet beschikbaar is bij het afspelen van digitale muziek en die gewoonlijk wordt geassocieerd met de reproductie van analoge / vinylmuziek. Bestaande eenheden van 760 en 560 kunnen worden opgewaardeerd voor de nieuwe volumeregelfunctie “Leedh Processing”; zegt Soulution.
“Leedh Processing” is bedacht door Gilles Millot van Acoustical Beauty, een Franse nicheproducent van high-end luidsprekersystemen die al verschillende patenten bezitten voor zijn innovatieve ontwerpen en technologieën. De maker zegt dat het algoritme niet beperkt is tot toepassingen in high-end audio. Het zal ook worden gebruikt in meer massaproducten of zelfs in toepassingen buiten audio.