NAD Electronics, de gerenommeerde fabrikant van hoogwaardige audio/video-componenten, onthult op ISE 2018 in Amsterdam een nieuwe en verbeterde Masters Series Surround Sound AV-voorversterkerprocessor die een nog hoger prestatieniveau levert voor thuisbioscopen. De M17 V2 (€ 6750) ondersteunt Modular Design Construction (MDC) waarmee de nieuwste technologieën en functies zoals UHD 4K-video, DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos, Dirac Live Full Room-correctie en BluOS kunnen worden gebruikt waarmee streaming high-res multiroom-audio mogelijk is. De M17 V2 zal beschikbaar zijn in het voorjaar van 2018.
NAD wordt al jaren erkend als een pionier op het gebied van geavanceerde digitale audioweergave. Hun Masters-serie heeft bijvoorbeeld high-end audio geherdefinieerd door ‘s werelds eerste closed-loop digitale versterker te introduceren met prestaties die analoge equivalenten overtreffen en die leiden tot een geheel nieuwe systeemarchitectuur. Met de toevoeging van BluOS™, de krachtige draadloze Bluesound™ muziekbeheersoftware voor meerdere kamers. Deze innovatieve verzameling producten streamen muziek zonder iets toe te voegen of af te trekken van de digitale muziekbron, inclusief 24/192 HD muziekdownloads.
Modular Design Construction (MDC) zorgt voor compatibiliteit met UHD-videobronnen en de volgende generatie surround sound-indelingen terwijl ze evolueren. Met MDC kunnen alle belangrijke digitale circuits worden geüpgraded en vervangen om de M17 altijd jong en capabel te houden. Deze NAD-innovatie is een unieke architectuur die gelijke tred houdt met de snel veranderende wereld van digitale formaten door connectiviteit en functie-upgrades mogelijk te maken naarmate nieuwe technologie beschikbaar komt. In feite is deze M17 V2 het vorige M17-chassis met een nieuwe video-MDC en nieuwe Audio MDC-modules geïnstalleerd. MDC trotseert voortijdige veroudering, zodat de eigenaar gelijke tred kan houden met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van krachtige AV via door de dealer geïnstalleerde modules. Een bestaande M17 kan naar behoefte worden geüpgraded en u hoeft alleen de module te vervangen die u wilt upgraden, niet de gehele AV-voorversterkerprocessor.
De M17 V2 heeft de taak om de beste surroundgeluidprestaties van NAD te vertegenwoordigen. Het biedt volledige HDMI-video-switching en surround-sounddecodering samen met 11.1 gebalanceerde uitgangen. Boordevol met een volledige reeks geavanceerde functies zoals de verliesvrije surround-indelingen met hoge resolutie van Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio-decodering, en nu objectgebaseerde audio met Dolby Atmos, biedt de M17 V2 de hoogste prestatieniveaus. De surround-modus van het bronmateriaal wordt automatisch gedetecteerd via de digitale ingangen van de M17 V2, en de meest geavanceerde vorm van decodering, op basis van de setup, wordt ingeschakeld. Conversie van de gecodeerde digitale bitstream wordt uitgevoerd met een hoge resolutie en extreem lineair D/A-converters zorgvuldig geselecteerd op basis van hun prestatiemogelijkheden.
Dirac Live kamercorrectie is nu beschikbaar en biedt een opmerkelijke toename van de getrouwheid door zowel de frequentierespons als de impulsrespons in het tijdsdomein te corrigeren. Wanneer Dirac Live correct is gekalibreerd, verbetert het de helderheid, natuurlijkheid en nauwkeurige muziekbeeldvorming.
De NAD Masters M17 V2 zal te zien zijn met andere NAD-producten op ISE 2018 in hal 15, stand E200. En wordt daar vergezeld door de zustermerken PSB en Bluesound met personeel van Lenbrook bij de hand om de premiumproducten van het bedrijf te demonstreren en eventuele vragen te beantwoorden.
Belangrijkste kenmerken van de NAD Masters M17 V2:
UHD 4K-video voor levensecht realisme
BluOS Hi-Res Audio muziekspeler voor meerdere kamers
Dolby Atmos voor verbeterde geluidservaring in het thuistheater
Dirac Live Full Room-correctie
DTS-HD Master Audio
Volledig gebalanceerde audio met afzonderlijke lineaire voeding
MDC (Modular Design Construction) helpt veroudering te voorkomen en te profiteren van nieuwe technologieën terwijl de investering van de klant wordt beschermd

Verkooppunten van het merk nad