Dit jaar pakt NAIM AUDIO uit met de introductie van de nieuwe netwerkspelers, dit zal de eerste keer zijn dat NAIM werkende exemplaren zal demonstreren in München. Net als eerdere jaren delen ze de ruimte met partner Focal.

Het topmodel, de ND555 zal als eerste leverbaar worden in juli. De overige modellen NDX 2 en ND5 XS 2 zullen daarna spoedig volgen.

De nieuwe modellen zijn het resultaat van vier jaar ontwikkeling en bouwen voort op het streamingplatform dat voor het eerst werd gezien in de hoog aangeschreven Uniti-serie van het bedrijf.

Elk van de drie streamers heeft een gemeenschappelijke functieset. Dit omvat ingebedde Tidal, Spotify Connect en Chromecast (tot 24bit / 192kHz). De invoer met de hoogste kwaliteit blijft de UPnP, die tot 32-bits / 384 kHz PCM-bestanden en DSD 128 streamt. Apt X HD Bluetooth en Airplay staan ​​ook op het menu, evenals Roon-compatibiliteit.

De ND555 wordt beschouwd als de ster van het assortiment. Zoals het bij Naim het geval was, werd elke bouwsteen van het ontwerp herzien met het oog op het verbeteren van de prestaties.

Zoals traditioneel is voor het merk, is er veel energie gestoken in het optimaliseren van de stroomvoorziening. De ND555 heeft niet minder dan 13 van de DR-spanningsregelaars van Naim, die zich allemaal toeleggen op het voeden van de DAC’s, klokken en eindtrappen met schone, stabiele stroom. In tegenstelling tot de andere twee streamers heeft de ‘555 een speciale externe voedingsbron nodig om te werken – in dit geval de 555PS.

Afgezien van de streamingmodule – iets dat wordt gedeeld door de recente streamingproducten van Naim – is er hier nog veel andere interessante technologie. De digitale signalen worden rond de printplaat verzonden met behulp van LVDS (Low Voltage Differential Signaling). Deze manier van overbrengen van de gegevens resulteert in snellere snelheden, minder ruis en trillingen en houdt uitgestraalde elektrische velden laag.

Naim heeft veel zorg besteed aan de timing van het digitale signaal en heeft de meesterklok dicht bij het paar PCM1704K digitaal-naar-analoog converters geplaatst. Er is ook een nieuwe 40-bits SHARC DSP-processor van de vierde generatie, de ADSP 21489, om de RAM-buffer van Naim te implementeren en SPDIF-jitter volledig te verwijderen van de aangesloten digitale ingangen. De processor voert ook 16 keer overbemonstering en digitale filtertaken uit

Alle hoofdborden zijn geïsoleerd van de behuizing om de hoeveelheid mechanische trillingen die ze bereiken te verminderen. Deze isolatie wordt bereikt door gebruik te maken van veren, die zijn afgesteld om de kaarten te ontkoppelen van alle trillingen boven 10 Hz.

Het product heeft een schonere uitstraling dan zijn voorganger, de NDS, en heeft nu een groot 5 inch TFT-kleurendisplay met een naderingssensor. Als onderdeel van de top 500-serie van het bedrijf, het casework komt overeen met de ingetogen esthetiek van de rest van de serie.

NDX 2 gebruikt veel van de technologie van zijn grote broer, terwijl ND5 XS2 geen fascia-display of bedieningselementen heeft.

De NDX 2- en ND5 XS 2-streamers zijn steeds minder uitgebreid ontworpen, niet verrassend, maar ze hebben nog steeds dezelfde aandacht voor detail als het gaat om constructie en elektronisch ontwerp. De ND5 XS 2 is een uitgekleed ontwerp dat geen scherm of besturingselementen op het voorpaneel gebruikt, waarbij Naim debatteert dat de optimale interface tussen gebruiker en streamer via de speciale app is, dus het gebrek aan display en bedieningselementen is geen belemmering. Het stelt de ingenieurs ook in staat om de prestaties voor de prijs te optimaliseren. De XS 2 is goedkoper dan zijn voorganger, dus het bedrijf heeft misschien een punt.

Schrijf je in voor de AV2D nieuwsbrief

Verkooppunten van het merk naim
Abonneer je ook op ons kanaal

Lees ook op AV2D

Recent nieuws

Technics SA-C600

Technics kondigt de nieuwe SA-C600 Compact Network CD Receiver aan

Als onderdeel van de Premium C600 serie, kondigt Technics een nieuwe telg aan. Ontdek de SA-C600 Compact Network CD Receiver. Heel recent, meer bepaald...
Sony A95K OLED

Sony lanceert A95K OLED televisie met QD-OLED paneel

See the world come vividly to life with unprecedented colour and pure black contrast, powered by Cognitive Processor XR. Een mooie allesomvattende 'titel' waarmee...
DTS Play-Fi

Het DTS Play-Fi ‘ecosysteem’ wordt in 2022 nog verder uitgerold

Leuk nieuws van DTS want ze laten weten dat hun welbekende ecosysteem van DTS Play-Fi fors zal uitbreiden in de nabije toekomst. 2021 was...

Recente video's

video

Cabasse THE PEARL KESHI: Review luidspreker

Cabasse is een Franse fabrikant van luidsprekers die sinds 1950 actief is en zich doorheen de jaren heeft gespecialiseerd in coaxiale systemen. In 1993...
Wharfedale Linton Heritage Review luidsprekervideo

Wharfedale Linton Heritage: Review luidspreker

Wharfedale is een in 1932 opgerichte Britse firma van luidsprekers. Sinds 1996 zijn ze onderdeel van de International Audio Group samen met andere Britse...
Dynaudio Audio Show iEar’ 2021video

Video: Dynaudio op Audio Show iEar’ 2021

Wie naast Joenit, AudioQuest x Golden Ear, Smart Audio x Latham Audio, Servi-Q en Yamaha Music ook niet te missen was op Audio Show...