Dit jaar pakt NAIM AUDIO uit met de introductie van de nieuwe netwerkspelers, dit zal de eerste keer zijn dat NAIM werkende exemplaren zal demonstreren in München. Net als eerdere jaren delen ze de ruimte met partner Focal.

Het topmodel, de ND555 zal als eerste leverbaar worden in juli. De overige modellen NDX 2 en ND5 XS 2 zullen daarna spoedig volgen.

De nieuwe modellen zijn het resultaat van vier jaar ontwikkeling en bouwen voort op het streamingplatform dat voor het eerst werd gezien in de hoog aangeschreven Uniti-serie van het bedrijf.

Elk van de drie streamers heeft een gemeenschappelijke functieset. Dit omvat ingebedde Tidal, Spotify Connect en Chromecast (tot 24bit / 192kHz). De invoer met de hoogste kwaliteit blijft de UPnP, die tot 32-bits / 384 kHz PCM-bestanden en DSD 128 streamt. Apt X HD Bluetooth en Airplay staan ​​ook op het menu, evenals Roon-compatibiliteit.

De ND555 wordt beschouwd als de ster van het assortiment. Zoals het bij Naim het geval was, werd elke bouwsteen van het ontwerp herzien met het oog op het verbeteren van de prestaties.

Zoals traditioneel is voor het merk, is er veel energie gestoken in het optimaliseren van de stroomvoorziening. De ND555 heeft niet minder dan 13 van de DR-spanningsregelaars van Naim, die zich allemaal toeleggen op het voeden van de DAC’s, klokken en eindtrappen met schone, stabiele stroom. In tegenstelling tot de andere twee streamers heeft de ‘555 een speciale externe voedingsbron nodig om te werken – in dit geval de 555PS.

Afgezien van de streamingmodule – iets dat wordt gedeeld door de recente streamingproducten van Naim – is er hier nog veel andere interessante technologie. De digitale signalen worden rond de printplaat verzonden met behulp van LVDS (Low Voltage Differential Signaling). Deze manier van overbrengen van de gegevens resulteert in snellere snelheden, minder ruis en trillingen en houdt uitgestraalde elektrische velden laag.

Naim heeft veel zorg besteed aan de timing van het digitale signaal en heeft de meesterklok dicht bij het paar PCM1704K digitaal-naar-analoog converters geplaatst. Er is ook een nieuwe 40-bits SHARC DSP-processor van de vierde generatie, de ADSP 21489, om de RAM-buffer van Naim te implementeren en SPDIF-jitter volledig te verwijderen van de aangesloten digitale ingangen. De processor voert ook 16 keer overbemonstering en digitale filtertaken uit

Alle hoofdborden zijn geïsoleerd van de behuizing om de hoeveelheid mechanische trillingen die ze bereiken te verminderen. Deze isolatie wordt bereikt door gebruik te maken van veren, die zijn afgesteld om de kaarten te ontkoppelen van alle trillingen boven 10 Hz.

Het product heeft een schonere uitstraling dan zijn voorganger, de NDS, en heeft nu een groot 5 inch TFT-kleurendisplay met een naderingssensor. Als onderdeel van de top 500-serie van het bedrijf, het casework komt overeen met de ingetogen esthetiek van de rest van de serie.

NDX 2 gebruikt veel van de technologie van zijn grote broer, terwijl ND5 XS2 geen fascia-display of bedieningselementen heeft.

De NDX 2- en ND5 XS 2-streamers zijn steeds minder uitgebreid ontworpen, niet verrassend, maar ze hebben nog steeds dezelfde aandacht voor detail als het gaat om constructie en elektronisch ontwerp. De ND5 XS 2 is een uitgekleed ontwerp dat geen scherm of besturingselementen op het voorpaneel gebruikt, waarbij Naim debatteert dat de optimale interface tussen gebruiker en streamer via de speciale app is, dus het gebrek aan display en bedieningselementen is geen belemmering. Het stelt de ingenieurs ook in staat om de prestaties voor de prijs te optimaliseren. De XS 2 is goedkoper dan zijn voorganger, dus het bedrijf heeft misschien een punt.

Schrijf je in voor de AV2D nieuwsbrief

Verkooppunten van het merk naim
Abonneer je ook op ons kanaal

Lees ook op AV2D

Recent nieuws

DTS Play-Fi soundbar

DTS Play-Fi wordt nu ook gelanceerd voor soundbars

DTS Play-Fi heeft enkele leuke aankondigingen. Het ecosysteem met compatibele producten breidt verder uit. Zowel op vlak van geluid als beeld. Moest je hier...

Het gerenommeerde Klipsch start een collaboratie met Resonado Labs

Klipsch is een samenwerking gestart met Resonado Labs om een nieuwe serie te ontwikkelen waarbij home audio-oplossingen centraal staan. Moest je minder bekend zijn...
Sennheiser MOMENTUM 4

Sennheiser maakt alle details bekend omtrent hun MOMENTUM 4 Wireless

Sennheiser maakte er geen geheim van dat hun MOMENTUM 4 Wireless er zat aan te komen. In een kort persbericht lieten ze iedereen alvast...

Recente video's

Klipsch ProMedia Heritage 2.1 Multimedia System Reviewvideo

Klipsch ProMedia Heritage 2.1 Multimedia System: Review

Klipsch. Een fabrikant waar ik persoonlijk minder bekend mee ben, maar toch al heel wat leuks van heb gehoord. Niet alleen met mijn eigen...
MSB Technology Digital Directorvideo

Video: MSB Technology komt met hoogkwalitatieve Digital Director op High End München 2022

High End München 2022 was dit jaar weer één groot, muzikaal feest. Vele fabrikanten van absolute top apparatuur passeerden de 'revue'. Waaronder het Amerikaanse...
iEar' Vivid Audiovideo

Video: Vivid Audio luisterweekend bij iEar’ in Tilburg

Op zowel vrijdag 8 als zaterdag 9 april stond er voor iEar’ in Tilburg heel wat leuks op de agenda, namelijk meerdere luistersessies waarbij...