LG staat klaar om op CES 2018 hun verder ontwikkeling van hun nieuwste geluidstechnologie voor te stellen. Vorig jaar werd de Crystal Sound Technology voor het eerst in Las Vegas voorgesteld en op het komende CES event krijgen we heel waarschijnlijk al een 5.1 versie te horen en te zien.
LG gaat daarmee een nieuwe technologie demonstreren die ze Crystal Sound OLED noemen. Dit is een OLED-paneel met een ingebouwd geluidssysteem. LG verklaart dat deze technologie alleen maar te implementeren valt in een OLED-paneel. Er is geen achtergrondverlichting nodig en dat biedt plaats om via ‘actuatoren’ en reflecties een volwaardig geluid in de kamer te distribueren. De Crystal Sound Technology brengt het paneel in beweging en gaat dus zelf geluid voortbrengen. Het mooie aan het systeem is dat het geluid rechtstreeks van het scherm lijkt te komen en dat er geen plaats meer nodig is voor klassieke luidsprekers. De ‘oude’ luidsprekertechnologie wordt steeds moeilijker om in de flinterdunne TV schermen te integreren.
Vorig jaar stond LG zover dat ze stereogeluid via hun Crystal Sound OLED technologie konden afspelen. Het afgelopen jaar hebben ze de technologie verder verfijnd en maken ze zich sterk dat ze nu surround geluid in een 5.1 formaat kunnen afspelen.
Omdat de multi-kanaals soundtrack of het geluid rechtstreeks uit het scherm komt moet gaat dit een natuurgetrouwere weergave geven. Momenteel zien we nog geen OLED tv’s met de Crystal Sound technologie in de winkels. Maar we wachten alvast de demonstraties op de winkelvloer en in de huiskamer af om het realisme van deze nieuwe technologie te beoordelen. Een verhaal dat de komende maanden zeker zal vervolgd worden.

Verkooppunten van het merk lg