Loewe stopt het niet onder stoelen of banken (en terecht ook): dit jaar (lees: 2023) vieren ze een bijzondere mijlpaal: op 22 januari mocht de fabrikant 100 kaarsjes uitblazen. Een reden te meer om een jubileumtentoonstelling te organiseren met zorgvuldig samengestelde meesterwerken. Hierbij werd geput uit de 100-jarige bedrijfsgeschiedenis. Deze tentoonstelling is nu bekroond met de Red Dot Award in de categorie Brands & Communication Design.

De tentoonstelling ‘Design en Innovatie’ van Loewe, te bezichtigen in de ‘Franconian Gallery’ op de Festung Rosenberg in Kronach, heeft de felbegeerde Red Dot Award ontvangen. De Red Dot is een onderscheiding waarbij een hoogwaardige ontwerpkwaliteit de draaispil vormt. De internationale jury eert inzendingen die indruk maken met hun goede ontwerp en creatieve prestaties.

Madeleine Mahr, marketing directeur bij Loewe Technology, zei hierover: we zijn bijzonder verheugd dat onze jubileumtentoonstelling de Red Dot Award Brands & Communication Design 2023 heeft ontvangen. Het bewijst dat Loewe voortbouwt op haar geschiedenis. Daar zijn we erg trots op. Sinds de oprichting in 1923 staat Loewe synoniem voor revolutionaire mijlpalen in de industrie. De fabrikant heeft bekroonde tv- en audioproducten gecreëerd, inclusief een uniek design.

Met de jubileumtentoonstelling blikt Loewe terug op een bijzondere eeuw waarbij vindingrijkheid, ontwerpiconen en producten in de absolute luxeklasse centraal staan. De tentoonstelling presenteert verschillende ‘milestones’ in Loewe’s historie die hun respectievelijke tijdperken hebben vormgegeven. Niet alleen nationaal maar ook internationaal. Enkele voorbeelden zijn onder andere de OE 333 lokale ontvanger (1926), EB 100 radio-ontvanger met geïntegreerde luidspreker (1930) en de Opta 537 radio (1936) die vaak wordt aangeduid als de ‘ijsbaan’ vanwege het kenmerkende ontwerp met de metalen rand. Ook is de eerste Europese stereotelevisie te zie, de Loewe MCS 11 uit 1981 en het succesvolle tv-toestel Loewe Art 1 (uit 1985).

De Loewe jubileumtentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 29 oktober 2023 in Kronach. Deze is geopend van dinsdag tot zondag (van 9u30 tot 17u30.) Meer weten? Dan surf je best eens naar deze pagina. Klaar voor een tripje naar Kronach?

Verkooppunten van het merk loewe