De nieuwe Lumïn T2 heeft veel van het DNA van het huidige topmodel X1 meegekregen. Net als de X1 is de T2 voorzien van het fraaie gebogen frontpaneel. De CNC panelen van het chassis zijn onzichtbaar met elkaar verbonden.

De Lumïn T2 luidt het eerste herontwerp in van de klassieke A1/T1 modellen. Na de D1 en de S1 zijn nu ook de A1/T1 toe aan een remake. De nieuwe T2 Lumïn streamer combineert een robuuste CNC-paneelconstructie met X1-technologie om voor dit prijspunt de beste denkbare prestaties te kunnen leveren.

Lümin T2

Het chassis werd voor de T2 volledig opnieuw ontwikkeld. Het is samengesteld uit massief aluminium CNC panelen, die onzichtbaar met elkaar zijn verbonden. Het front is, net als de referentiespeler van Lumïn, de X1, fraai gebogen en biedt plaats aan het te dimmen, of zelfs uitschakelbare display. De aansluitingen aan de achterzijde liggen verzonken in het chassis, zodat deze aan het zicht worden onttrokken. Naast de elektronica herbergt het chassis ook de interne voeding. Zowel de elektronica als de voeding kunnen, dankzij de uitstekende afscherming van de robuuste behuizing, ongestoord hun werk verrichten.

Voor de T2 werd een nieuwe processor ontwikkeld, die DSD512 en 384KHz weergave biedt. Gekoppeld aan een dubbel uitgevoerde ES9028PRO SABRE D/A converter wordt zo een kwalitatief hoogwaardig en audiofiel signaalpad gerealiseerd. Om er voor te zorgen dat de digitale data netjes ‘in de pas blijven lopen’ wordt een hoogwaardig & discreet kloksysteem ingezet. Een nauwkeurige timing, essentieel voor de weergavekwaliteit, wordt zo gegarandeerd. Natuurlijk is het gehele ontwerp volledig ‘gebalanceerd’ uitgevoerd en worden louter hoogwaardige componenten toegepast. Het analoge uitgangsbuffercircuit is volledig opnieuw ontworpen en biedt naast ‘audiograde’ uitgangscondensatoren een uiterst lage ruis en hoog dynamisch bereik.

Het geheel wordt gevoed door een hoogwaardige low-noise dual-stage voeding met een schakelend ontwerp. Niet alleen is de interne voeding voorzien van een aparte metalen behuizing, ook de voeding zelf zit in een kooi van geperforeerd metaal, zodat eventuele storende invloeden onmiddellijk in de kiem worden gesmoord.

Lümin T2

De T2 is voorts voorzien van een nauwkeurige 32 bits digitale volumeregeling, zodat zonder afbreuk te doen aan de geluidskwaliteit het volume gemakkelijk via de Lumïn app kan worden bediend. Er is ook voorzien in een USB digitale audio uitgang, die audiodata in de hoogste bit- en sample rates aanbiedt aan een externe DAC met dito ingang.

Er is ook voorzien in een USB digitale audio uitgang, die audiodata in de hoogste bit- en sample rates aanbiedt aan een externe DAC met dito ingang. Net als alle andere Lumïn spelers biedt ook de T2 tal van features die het streamen van muziek tot een uiterst aangename bezigheid maakt. De T2 speelt alle (hoge resolutie) audiobestanden af die je maar kunt bedenken (MQA full decoding, Roon Ready, Spotify Connect, MQA, TIDAL, Qobuz, Airplay en TuneIn). Daarnaast biedt PCM & DSD resampling de volledige controle over de bit- en sample rates van je muziekbestanden. De in eigen huis ontwikkelde Lumïn app is geschikt voor zowel iOS en Android.

De Lumin T2 is vanaf heden leverbaar in zwart en zilver voor een prijs van €4.499,-

Verkooppunten van het merk lumin