LG Electronics (LG) rolt deze week de premium TV-line-up 2019 uit met geavanceerde OLED- en NanoCell-TV’s. Dit jaar zal het high-end televisieportfolio voor 20 procent bestaan uit OLED-modellen.

De OLED- en NanoCell-lcd-TV’s van dit jaar bieden verbeterd AI-beeld- en geluidskwaliteit dankzij de geavanceerde tweede generatie α (Alpha) 9 Gen 2-intelligent processor en deep learning-technologie in de modellen van de W-, E- en C-serie OLED-tv’s. De processor kan de afbeeldingen optimaliseren door de kwaliteit van de bron van de inhoud te herkennen en het beste algoritme te implementeren om een uiterst realistisch beeld weer te geven. De processor analyseert ook omgevingscondities om het optimale niveau van schermhelderheid en audio te bereiken. Daarnaast ontvangen nieuwe LG-TV’s een upgrade op het moment van verzending in het tweede kwartaal om Apple AirPlay 2 en Apple HomeKit te ondersteunen voor eenvoudige streaming van video- en audio-content en connectiviteit met de Smart Home-producten van Apple.

LG
LG W9 OLED TV

De line-up wordt geleid door de toonaangevende OLED TV’s in verschillende schermformaten: W9 (model 77/65W9), E9 (model 65/55E9), C9 (model 77/65/55C9) en B9 (model 65/55B9). Daarnaast breidt de eerste 8K OLED TV (model 88Z9) ter wereld LG’s premium TV-portfolio uit. Dankzij NanoCell, het meest geavanceerde LED TV-aanbod wordt dit jaar een uitstekende beeldkwaliteit, levendige beelden, nauwkeurige kleuren en bredere kijkhoeken geleverd in een slanke verpakking met ultradunne randen en in meer grootbeeld-opties dan ooit tevoren. De verschillende modellen ondersteunen HDMI 2.1 voor het bekijken van inhoud met 120 frames per seconde en bieden 4K hoge beeldsnelheid (4K HFR), automatische lage latentiemodus (ALLM), variabele verversingssnelheid (VRR) en verbeterd audio retourkanaal (eARC).

Bovendien passen de nieuwe toestellen op een intelligente wijze de inhoud aan die compatibel is met Dolby Vision om een uitstekende HDR-ervaring te garanderen, zelfs in helder verlichte omstandigheden. De α9 Gen 2 stemt het geluid ook af op het type inhoud, waardoor film- en TV-dialogen gemakkelijker te begrijpen zijn en heldere zang in liedjes wordt weergegeven. Terwijl de AI de audio-instellingen kan aanpassen tot ideale niveaus op basis van de omgeving, kunnen gebruikers desgewenst ook handmatige aanpassingen maken. LG’s vlaggenschip-TV’s zijn opnieuw voorzien van Dolby Vision voor een uitstekende HDR-ervaring en Dolby Atmos voor realistische, meeslepende audio.

De NanoCell-reeks van LG voor 2019 omvat veertien modellen met AI, verkrijgbaar in groottes variërend van 49 tot 86 inch*. Andere LG TV-modellen in de lijn voor dit jaar zijn de 8K OLED TV (model 88Z9) en de unieke oprolbare LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9), die het publiek eerder dit jaar op CES leerde kennen. Specifieke data van beschikbaarheid en prijzen zullen lokaal worden aangekondigd.

‘LG blijft de grenzen van de technologische innovatie van TV’s verleggen, zoals duidelijk te zien is in onze premium TV line-up voor 2019,’ aldus Jeroen Peeters, Managing Engineer LG Electronics. ‘LG’s geavanceerde AI-technologieën verbeteren beeld en geluid en verrijken de kijkervaring.’

De modellen W9 (model 77/65W9), E9 (model 65/55E9) en C9 (model 77/65/55C9) zijn in de Benelux beschikbaar vanaf het voorjaar van 2019. Over de beschikbaarheid van het model B9 (model 65/55B9) wordt najaar 2019 meer bekend gemaakt.  Over de beschikbaarheid van de 8K OLED-televisie en de oprolbare televisie in de Benelux wordt eind 2019 meer bekend.

Verkooppunten van het merk lg