Vol trots stelt LUMIN je voor aan de nieuwe aanwinst binnen hun netwerkspeler-serie: de LUMIN D3 Network Music Player. Deze recente toevoeging bouwt verder op het succes van de alom gewaardeerde D1 en D2 modellen. Deze telg maakte zijn debuut op de Hong Kong AV Show 2023.

De herkenbare LUMIN-stijl komt duidelijk naar voren in het ontwerp. Het is vervaardigd uit aluminium. De bouwkwaliteit, die we van LUMIN gewend zijn, wordt behouden. Dit exemplaar laat het de stalen constructie van de D2 achterwege.

De LUMIN D3 Network Music Player is uitgerust met een geavanceerde processor die garant staat voor meer flexibiliteit. De nieuwe analoge uitgangstrap is voorzien van een ESS Sabre DAC-chip en een buffer met LUMIN X1-technologie. Dit alles resulteert in verbeterde muzikale prestaties.

De D3 maakt gebruik van een geavanceerde Sabre DAC ES9028PRO-chip. De volledig gebalanceerde opzet, inclusief XLR-uitgangen, blijft hetzelfde. Het model neemt de nieuwe afwerking over van de high-end P1-reeks. De afwerking hiervan, zilver of zwart, is minder gevoelig voor vingerafdrukken.

De LUMIN D3 Network Music Player ondersteunt heel wat digitale muziekformaten met upsampling en downsampling tot DSD 256/PCM384. Hij is compatibel met TIDAL Connect en AirPlay 2, Roon Ready. Er wordt ondersteuning geboden voor Spotify Connect, MQA, TIDAL, Qobuz, Plex en TuneIn.

Een opmerkelijke toevoeging aan de LUMIN D3 is de Leedh Processing Lossless volumeregeling, een algoritme dat ontworpen is om afrondingsfouten te minimaliseren. Dit werd ontwikkeld door Gilles Millot,van Acoustical Beauty. Het is standaard aanwezig op alle LUMIN-spelers en wordt ook gebruikt door andere merken zoals Soulution en Metronome Kalista.

LUMIN D3

De verwachte releasedatum van de LUMIN D3 Network Music Player in Europa is september 2023.

Verkooppunten van het merk lumin