Het gerucht dat Samsung de OLED-tv-markt weer gaat betreden is al langer aanwezig, en de CEO van Samsung Display, Lee Dong-hoon, heeft dat nu ook eindelijk bevestigd. Samsung zou “goede inspanningen leveren” om in de nabije toekomst QD-OLED-tv’s te produceren.

Wat zijn QD-OLED-schermen? Het is een soort hybride QLED-OLED-ontwerp dat de quantum dot-technologie combineert die is gevonden in de bestaande topmodellen QLED TV’s van Samsung met het organische lichtgevende diode-paneelontwerp dat wordt aangekondigd door LG, Sony en de OLED-rivalen van Panasonic.

De investeringsplannen in QD-OLED-productie zijn nog niet zijn bevestigd, maar Samsung is naar verluidt bezig met de voorbereiding van een speciale “grote” OLED-schermproductiesite na de recente sluiting van enkele van zijn LCD-lijnen in Korea.

De meest recente sluiting van de fabriek van Samsung Display in de provincie Zuid-Chungcheong heeft waarschijnlijk te maken met het plaatsmaken voor de installatie van de benodigde apparatuur die vermoedelijk in oktober verwacht wordt.

QD-OLED-tv’s zullen vermoedelijk blauwe OLED’s gebruiken als achtergrondverlichting, met zowel rode als groene kwantumstippen op de bovenkant van de blauwe OLED-laag. Het resultaat zou dunnere tv’s moeten zijn (dichter bij de afmetingen van de OLED-tv’s die momenteel worden geproduceerd door LG, Panasonic en Sony).

Verkooppunten van het merk samsung