Enkele maanden geleden had Samsung zijn nieuwe QLED tv-series voorgesteld, waaronder haar Q8-serie met full array backlight, haar topmodel. Eindelijk zal deze tv ook in Europa uitgebracht worden.

De Q8-serie met full array backlight zal op de Europese markt komen in de vorm van de Q8DN, dat hebben bronnen gemeld aan FlatpanelsHD. De Q8-modellen die al wel beschikbaar zijn hier bij ons, hebben enkel edge lit led backlight, enkel leds aan de zijkant van het paneel dus. Bij full array led backlight bevinden de leds zich achter het scherm, waardoor specifieker gerichte leds uitgeschakeld kunnen worden en donkere delen van het scherm ook écht donker/zwart zijn.

DE Q9-serie, ook met full array backlight, is al wel in Europa beschikbaar, maar is vrij duur. Samsung wil deze techniek ook in haar goedkopere Q8-serie brengen. Er zullen een paar verschillen zijn tussen de Q8 en de Q9: de Q8-televisies zullen geen externe One Connect Box en minder dimming zones hebben. Ook zullen de Q8DN-televisies verkrijgbaar zijn met de One Remote afstandsbediening, zilverkleurig design, het Tizen smart tv-platform en beschikt het ook over vier HDMI-poorten.

De Q8DN-modellen zullen in 55-, 65- en 75-inch op de markt komen. Volgens de bronnen van FlatpanelsHD is er sprake van het VK, Duitsland, Zwitserland en Scandinavië waar de modellen zullen uitkomen. Of ze ook hier in Nederland en België verkrijgbaar zullen zijn, valt nog af te wachten.

Verkooppunten van het merk samsung