De Panasonic DP-UB9000, DP-UB9004, DP-UB820, DP-UB824, DP-UB420 en DP-UB424. In totaal 6 Blu-rayspelers die vanaf nu een firmware-update hebben gekregen van het Japanse bedrijf. Er is niet zoveel ‘nieuws onder de zon’ in die zin dat er met name verschillende ‘issues’ omtrent Dolby Vision zijn opgelost. Helaas dus geen baanbrekende ‘zaken’ zoals extra features of dergelijke die het jou als eindgebruiker nog eenvoudiger kunnen maken.

In ieder geval, met de komst van firmware-versie 1.69 heeft Panasonic verschillende (kleine) verbeteringen aangebracht. Zoals hierboven al vermeld hebben deze voornamelijk betrekking op de weergave van Dolby Vision-content. Zo zou het bevriezen en flikkeren van het beeld na de update opgelost zijn.

Het is al van 2019 geleden dat Panasonic nog op de proppen kwam met een nieuwe Blu-rayspeler. Maar met deze ‘Dolby Vision-update’ toont Panasonic duidelijk aan dat ze eindgebruikers van Blu-rayspelers niet ‘in de kou laten staan’.

Lees ook


Panasonic JZ2000Panasonic’s vlaggenschip-tv voor 2021: het JZ2000 OLED-model

 


 

Benieuwd naar hoe je de firmware-update moet uitvoeren? Dat kan op twee manieren. Ofwel download je het installatiebestand naar een USB-geheugen om het vervolgens te installeren vanaf dit draagbare medium op de desbetreffende Blu-rayspeler.

Of je kan ook rechtstreeks de update uitvoeren vanaf het apparaat zelf. Daarvoor moet je navigeren naar het menu. Daar kies je voor ‘System’, ‘Firmware Update’, ‘Update Now’ en dan nog eens een laatste keer bevestigen met ‘Yes’. Vervolgens zal de upgrade automatisch gedownload en geïnstalleerd worden zonder dat jij nog iets hoeft te doen. Hou er wel rekening mee dat hierbij een internetverbinding noodzakelijk is.

Panasonic legt je op deze pagina haarfijn uit hoe je de firmware-update kan installeren vanaf een USB-geheugen. Wil je toch liever rechtstreeks updaten vanaf de Blu-rayspeler? Dan vind je hier meer informatie terug.

Verkooppunten van het merk panasonic