De nieuwe Pioneer SX-S30DAB tweekanaals netwerkreceiver is in Europa al beschikbaar sinds september 2016, maar nu is het toestel ook verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk voor 480 pond (563 euro).

Voor dat geld krijg je 85W per kanaal op 4 Ohm, aangedreven voor klasse D-versterkers. De Pioneer SX-S30DAB ondersteunt een resem aan draadloze streamingdiensten als Spotify, Tidal en Deezer. Je kan ook hi-res muziek afspelen via wifi, Bluetooth of Apple Airplay.

Er wordt ook een Google Cast en FireConnect multiroom audiofunctionaliteit verwacht later dit jaar, na een firmware update.

Als je kabelverbindingen verkiest staat deze netwerkreceiver ook voor je klaar met vier 4K/UHD HDMI-inputs en een HDMI-output, een optische input en een USB-poort die tot 24-bit/192 kHz muziekfiles aankan.

Er is zelfs een mobiele magnetische phono stage als je mee wil gaan in de recente vinyltrends. Het is nog niet bekend of Pioneer’s toekomstige producten zullen beschikken over cassettedecks (de nieuwste retro-trend).

Verkooppunten van het merk pioneer