Het is zover. Eindelijk. Samsung introduceert het vervolg op hun NEO QLED-collectie van vorig jaar. De nieuwe modellen verzekeren de ultieme home entertainment ervaring. Er zijn allerlei verbeteringen én nieuwe functies aangebracht. De fabrikant blaast ons namelijk omver met Super Surround Sound, maatwerk en een beeldkwaliteit om ‘u’ tegen te zeggen.

Niet alleen kan je naar extreem gedetailleerd beeld kijken door de Shape Adaptive Light. Maar ook de Quantum Mini LED-lichtbron is verbeterd doordat de 14-bits HDR-mapping is toegevoegd. Dit zorgt voor extra details in donkere scènes.

Super Surround Sound

Samsung 2022 NEO QLED TV QN900B

Buiten subliem beeld heeft de Samsung NEO QLED TV ook Super Surround geluid. De apparaten zijn voorzien van multidirectionele speakers. Hierbij wordt ondersteuning geboden voor Dolby Atmos. Als dat niet leuk is? Verder krijgt de klank een extra dimensie door de zogenaamde OTS oftewel Object Tracking Sound. Deze feature zorgt ervoor dat het aanvoelt alsof het geluid om je heen beweegt, aangezien dit synchroon loopt met wat er op het scherm gebeurt. Het resultaat? De gebruiker beleeft tv kijken op bioscoop niveau.

Functionaliteit en maatwerk

Daarnaast zijn er een heleboel slimme functies toegevoegd. De toestellen beschikken over een verbeterde interface en met Samsung TV Plus krijgt de gebruiker een uitgebreid zenderaanbod en aanbevelingen op maat. Ook kan de gebruiker zijn slimme apparaten verbinden met behulp van de ingebouwde smart Hub. Voor de gamers onder ons hebben de tv’s een lage invoervertraging en wordt HDMI 2.1 ondersteunt op alle poorten.

Deze serie wordt ‘aangevoerd’ door het vlaggenschipmodel: de QN900B. Al helemaal overtuigd? Je kan de Samsung 2022 NEO QLED TV al vooruitbestellen vanaf 14 maart 2022. De line-up is te verkrijgen in zowel 4K als 8K en bestaat uit 5 series met afmetingen variërend van 43″ tot 85″. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de adviesprijzen zouden worden de Benelux. Daarvoor zullen we hoogstwaarschijnlijk nog even geduld moeten uitoefenen.

Verkooppunten van het merk samsung