Samsung Electronics heeft recent een nagelnieuwe functie in de markt gezet: maak kennis met HDR10+ Adaptive. Je kan dit het best vergelijken met een soort technologie waarbij het omgevingslicht wordt gemeten met sensoren. Op basis van daarvan zal de HDR10+-beeldweergave volledig geoptimaliseerd worden.

Eerder in 2018 kwam Samsung al op de proppen met de HDR10+-standaard, uitgebracht in samenwerking met o.a. Panasonic en 20th Century Fox. Maar nu wordt dat dus verder uitgebreid met de HDR10+ Adaptive-functie. Op die manier willen ze jullie nog meer laten genieten van je favoriete films en series, veilig vanuit je ‘kot’.

“As consumers spend more time at home, Samsung has been looking for ways to enrich consumers’ entertainment experience in the comfort of their homes.”

Aldus Younghun Choi, Executive Vice President of Visual Display Business bij Samsung Electronics. Hoewel het kijken naar HDR-content doorgaans geoptimaliseerd is voor een donkere omgeving, kan de kijkomgeving sterk variëren. Denk daarbij maar aan verlichting, tijdstip van de dag, plaatsing nabij ramen bijvoorbeeld, … Met de komst van HDR10+ Adaptive willen ze daar dus een oplossing voor bieden.

De nieuwe Adaptive-functie biedt ondersteuning voor dynamische scene-by-scene-optimalisatie, volgens de richtlijnen van de HDR10+-normen. Goed nieuws voor de fans van de filmmakermodus want gelukkig is deze leuke extra feature hier ook compatibel mee die Samsung eerder al toevoegde aan enkele recente QLED-tv’s.

Als je graag nog meer te weten wilt komen over deze HDR10+ Adaptive-functie en wat de mogelijkheden zoal zijn, surf dan zeker eens naar de website van Samsung.

HDR10+ Adaptive zal ingebouwd worden in de aankomende QLED-televisies van de gekende fabrikant. We vermoeden dan ook dat deze modellen voorgesteld zullen worden tijdens de CES-editie van dit jaar die online loopt van 11 tot 14 januari. Zeker niet te missen dus!

Lees ook


CES 2021

CES 2021 komt stilaan dichterbij, uitkijken daarnaar!

 


 

Verkooppunten van het merk samsung