Variety pikte op dat Samsung op CES een nieuwe Smart View-app zal laten zien die Chromecast-functies kan gebruiken zonder dongle.

Op CES zal al de nieuwe smartOS van Samsung voor het eerst voorgesteld worden. Toch blijkt Samsung nog iets extra te bieden op vlak van smartphone applicaties. De app werd verbazingwekkend genoeg eerst opgemerkt door showbiz blad Variety en niet door de techgeeks of hifi-enthousiasten. Het lijkt om een Chromecast-achtige app te gaan die je kan gebruiken in samenwerking met de Samsung tv in huis. Wel heb je geen dongle als die van Google nodig. Je kan via Samsung Smart View bijvoorbeeld streamen en het beeld onderbrengen op de tv in huis.

Bovendien is het mogelijk om met verschillende streamingdiensten te werken. Niet enkel YouTube en Netflix, maar ook Amazon, Hulu, en TV Plus zijn beschikbaar. Daarnaast kan je Samsung Smart View gebruiken als afstandsbediening voor je televisie. De applicatie is verkrijgbaar voor zowel iOS als Android toestellen. iPhone gebruikers kunnen de applicatie nu al gebruiken, Androidgebruikers moeten waarschijnlijk wachten tot na CES. Wij wachten voorlopig naarstig op nieuws van de techconventie in Las Vegas. Die zal vanaf donderdag beginnen.

Verkooppunten van het merk samsung