Binnen het marksegment van Native 4K HDR Home Cinema-laserprojectoren onthult Sony niet minder dan 3 nieuwe exemplaren die voorzien zijn van ‘s werelds kleinste Native 4K SXRD-paneel van 0,61 inch (3840 x 2160). Iets dat een compact design mede mogelijk maakt. De ‘instapper’? Dat is Sony’s VPL-XW5000ES. Het ‘paradepaardje’? Dat is hun VPL-XW7000ES. Als ‘middenmoot’ heeft de producent een telg ontworpen die het beste combineert van de VPL-XW5000ES enerzijds en de VPL-XW7000ES anderzijds. Een weergaloze beeldkwaliteit? Daar mag je op rekenen. 100 procent Sony.

Waar onmiddellijk mee wordt uitgepakt? Dat is de nieuwe optiek waarbij een groot dynamisch bereik centraal staat. Maar dat is niet alles want een belangstellende kan rekenen op een naadloze integratie van TRILUMINOUS PRO, iets wat zorgt voor een ongeëvenaarde 4K HDR-ervaring op het grote scherm.

Dat wordt aangestuurd door ‘Sony’s X1 Ultimate for projectors’, de beste beeldprocessor in zijn klasse die gebaseerd is op technologie die wordt gebruikt voor de BRAVIA tv-serie. Belangrijk om te vermelden is dat alles geoptimaliseerd werd voor projectoren. Deze processor maakt unieke functies mogelijk zoals Dynamic HDR Enhancer en Object-based Super Resolution om een groter dynamisch bereik te realiseren. Een extreme helderheid niet te vergeten.

Sony VPL-XW7000ES

Laten we beginnen met de ‘blikvanger’ binnen het portfolio: de VPL-XW7000ES. Dit Native 4K HDR-lasermodel staat synoniem voor een lichtopbrengst van niet minder dan 3.200 lumen. Beslis je om over te gaan tot de aankoop van een dergelijk model? Dan biedt de Live Color Enhancer uitzonderlijk levendige beelden, zelfs in lichte woonruimtes. Naar eigen zeggen de perfecte metgezel wanneer je volledig ondergedompeld wilt worden. Al dan niet bij het kijken naar films of sport. De Sony VPL-XW7000ES beschikt voorts over een nieuwe 70 mm diameter Advanced Crisp Focused (ACF) lens met asferisch voorelement en zwevende ‘focusgroep’ die een extreme helderheid levert. Het resultaat? Elk detail dat jij miniscieus kan waarnemen op het ‘witte doek’.

Sony VPL-XW6000ES

Op ‘plaats 2’: de VPL-XW6000ES van Sony. Deze laserprojector is, in vergelijking met zijn ‘grotere broer’, net wat minder krachtig op vlak van lichtopbrengst. Dit toestel moet het doen met 2.500 lumen, gegenereerd door een duurzame laserlichtbron. Het is voorzien van het volledig nieuwe 0,61-inch SXRD-paneel. Ideaal voor een hoge helderheid, inktzwarte kleuren, levendige kleuren, rijke tinten en texturen. Alsook heldere filmbewegingen en een vloeiend beeld.

De ontwerpers hebben gekozen voor de ‘Flagship-level X1 Ultimate’. Ook deze brengt het beste van Sony’s veelgeprezen BRAVIA tv-videoverwerking voor projectie. Jij mag alvast uitgaan van een hoog dynamisch bereik, textuur, kleur, contrast en realisme dat nog nooit eerder beschikbaar was voor home cinema. Aldus Sony. Klinkt veelbelovend.

Sony VPL-XW5000ES

Last but not least: de VPL-XW5000ES van Sony. De fabrikant spreekt een helderheid van 2.000 lumen. Met inbegrip van een hoog contrast en objectgebaseerde HDR-remastering voor krachtige beeldverwerking in realtime. Op de XW-serie worden meer dan een miljard kleuren tot leven gebracht door TRILUMINOS PRO, dat de mogelijkheid biedt 95% van het DCI-P3 Color Gamut weer te geven.

“We leveren al 50 jaar projectoren van de hoogste kwaliteit en meeslepende entertainmentervaringen. Onze Native 4K SXRD-projectoren zijn al meer dan een decennium toonaangevend in het bieden van deze ervaringen”

Dat zegt Tyler Ishida, President of Consumer Business Group bij Sony Electronics. Zelf zijn ze dan ook enorm verheugd om deze compacte laserprojectoren met hoge helderheid te introduceren.

Ze voegen er nog aan toe dat de VPL-XW7000ES, VPL-XW6000ES en VPL-XW5000ES bedoeld zijn als de volgende generatie van 4K SXRD lamp, FHD SXRD lamp, 4K SXRD UST laser en 4K SXRD laser Home Cinema projectoren. Met uitzondering van de GTZ380 die in de line-up blijft.

Benieuwd naar meer? Dan is deze video van Sony absoluut niet te missen.

Verkooppunten van het merk sony