De MASTER-serie AF9 OLED en ZF9 LCD series van Sony zouden de allerbeste beeldkwaliteit voor thuis moeten bieden. Een realistische beeldweergave zoals de producent het bedoeld heeft. Deze nieuwe modellen zijn het vlaggenschip van de 4K HDR BRAVIA TV line-up. 

Sony Benelux introduceerde vandaag, 1 augustus, twee nieuwe televisieseries onder de naam MASTER-series. De AF9 OLED en ZF9 LCD TV’s produceren hoogwaardige 4K HDR beeldkwaliteit via de nieuwe Picture Processor X1 Ultimate. Met deze modellen stelt Sony zich als doel de beeldkwaliteit te evenaren van een professionele monitor in een filmstudio. Mede dankzij een zeer nauwkeurig productieproces en strenge kwaliteitscontrole door de engineers biedt de MASTER-serie de hoogst mogelijk beeldkwaliteit in een thuisopstelling.

Netflix Calibrated Mode

Speciaal voor de MASTER-serie introduceert Sony samen met Netflix, de “Netflix Calibrated Mode.” Deze unieke functie is speciaal ontwikkeld om de beeldkwaliteit te garanderen zoals de producent het bedoeld heeft.

Door deze optie in het menu te selecteren reproduceert Netflix Calibrated Mode automatisch de beeldweergave. Gebruikers kunnen optimaal genieten van tv-series, films, documentaires en andere programma’s op Netflix. Tevens is de MASTER-serie gereed voor CalMAN, de beeldkalibratiesoftware van Portrait Displays. CalMAN wordt door professionals gebruikt als tool voor kwaliteitscontrole bij de contentproductie.

“Sony Home Entertainment biedt een sterke BRAVIA line-up voor 2018. Met de MASTER-series brengt Sony studio-beeldkwaliteit naar de woonkamer. Om perfectie in beeld en geluid te garanderen is onze kennis over signaalverwerking en de knowhow van dochter Sony Pictures Entertainment ingezet”, aldus Robbin Vermeulen, Marketing Manager Home Entertainment & Sound voor Sony Benelux. “In partnership met Netflix is voor de nieuwe modellen Netflix Calibrate Mode ontwikkeld. Deze innovatie is een belangrijke stap om de beeldkwaliteit van Netflix content naar een ongeëvenaard niveau te tillen”.

Innovatie in tv-beeld, -geluid en -ontwerp

AF9

Sony AF9De AF9 is uitgerust met de Pixel Contrast Booster, een paneelcontroller voor OLED. Dit maximaliseert het dynamische bereik door het gebied van kleurreproductie met hoge helderheid te verbreden. Beelden zijn verbeterd met extra detail en textuur.

De AF9 is tevens voorzien van de volgende generatie van het Acoustic Surface-geluidssysteem, genaamd Acoustic Surface Audio+. Dankzij deze innovatie resoneert het hele scherm mee op de geluidsgolven. Dit resulteert in een realistische reproductie van de geluidsgolven waardoor de perfecte synchronisatie van beeld en geluid ontstaat. Niet alleen aan de voorzijde maar ook aan de zijkanten van het beeldscherm.

Sony AF9De verbeterde Acoustic Surface Audio+ heeft een aanvullende actuator in het midden van het scherm en een extra subwooferkanaal. Dit biedt een 3.2 kanaals geluidssysteem. De actuator werkt als een centrale speaker achter een akoestisch transparant scherm dat in bioscopen gebruikt wordt. Met de drie actuatoren en twee subwoofers naar de zijkant gericht, creëert de AF9 een rijk geluidsveld. Tevens heeft de AF9 een centrale luidsprekermodus waarbij de Acoustic Surface Audio+ gebruikt kan worden als de centrale luidspreker van een thuisbioscoop.

Met de discrete voet volgens het One Slate-design concept past de AF9 uitstekend binnen ieder type interieur. Dit model is zo ontworpen dat de voet en luidsprekers niet zichtbaar zijn. Het vooraanzicht van de TV vormt daardoor een bijzonder fraai geheel. In de voet is een krachtige subwoofer en kabelmanagementsysteem verwerkt dat kan worden opgevouwen voor wandmontage.

ZF9

Sony ZF9De nieuwe ZF9 is uitgerust met X-Wide Angle. Dit garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie. De ZF9 is tevens voorzien van X-Motion Clarity technologie. Dankzij deze techniek worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven.

Sony ZF9De ZF9 is afgewerkt met een gespikkelde afwerking zoals bij een DSLR-camera. Dit steekt af tegen de metaalachtige uitstraling van de rest van de tv. Deze minimalistische uitstraling komt tevens terug in de eenvoudig gevormde aluminium bezel.

Zowel de AF9- als de ZF9-serie zijn uitgerust met het Android TV besturingssysteem van Google. Dit interactieve platform biedt streaming van tv-programma’s, series en films via Google Play, Netflix, Uitzending Gemist, YouTube en andere bronnen. Tevens is er de mogelijkheid om persoonlijke content zoals video’s of foto’s te bekijken en via Voice Search op de afstandsbediening snel op internet te zoeken via de TV. Daarnaast is er toegang tot een collectie games en apps via de Google Play Store. Via automatische updates zorgt Sony ervoor dat dit systeem up-to-date blijft. Dit garandeert optimale prestaties van de BRAVIA TV.

Prijs en beschikbaarheid

De beschikbaarheid en prijsinformatie van de MASTER-serie is nog niet beschikbaar.

Via onderstaande YouTube links is kunnen ook de first look van de modellen bekeken worden:

Verkooppunten van het merk sony