Samsung heeft een gewijzigde versie van The Frame gelanceerd. The Frame voor 2018 behoudt het 4K UHD-scherm, maar voegt ondersteuning toe voor HDR10+. En net zoals haar 2018 QLED TV-lijn heeft deze televisie toegang tot verschillende streamingdiensten.

Ook is het uitgerust met Bixby, Samsung haar eigen stemassistent, zodat gebruikers spraakopdrachten kunnen gebruiken om bijvoorbeeld tussen tv-kanalen te schakelen of compatibele ‘slimme’ lampen te bedienen.

The Frame is niet zomaar een televisie, hij wordt ook voornamelijk voorgesteld als een ‘constant veranderend stukje ingelijste kunst’. Ook daar heeft Samsung op ingespeeld: er zijn meer kunstwerken beschikbaar via de Samsung Art Store en het heeft verbeterde aanpassingsfuncties. Er zijn meer dan 800 werken beschikbaar, waaronder 30 iconische foto’s van The New York Times. Dankzij een verbeterde interface kunnen gebruikers door kunstwerken bladeren op basis van het kleurenschema van hun kamer of van een bepaald medium (zoals tekeningen of fotografie).

The Frame is nu al verkrijgbaar in de Verenigde Staten aan een prijs van $1.999 voor de 55 inch versie en $2.799 voor de 65 inch.

Verkooppunten van het merk samsung