Thorens, de toch wel vrij bekende draaitafelfabrikant, zal een reeks nieuwe draaitafels op het evenement in München voorstellen.

De TM 1600 is gebaseerd op een nieuw ontwikkelde, zeer compacte spoelenrecorder van Ballfinger. Om de hele schijf zo compact mogelijk te houden, moest de geometrie van de tapbaan opnieuw worden ontworpen, vandaar dat de sensoren zich tussen de haspels bevinden, boven de hoofden in plaats van eronder.

De spoelenrecorder wordt aangedreven door drie motoren. De haspelmotoren zijn elektronisch verpomane schijfmotoren die rotorhoekdetectie die gebruik maken van een moderne sensortechnologie. De capstanmotor is een ijzerloze, klokvormige rotormotor van een Duitse fabrikant. De kop- en capstanmotor zijn ver van elkaar geplaatst om een ​​zeer hoge signaal/ruis-verhouding te genereren. Hoewel ze erg compact zijn, zijn deze motoren niet alleen stil maar leveren ze ook een enorm koppel.

Thorens TM 1600

Daarnaast is er een externe voeding die het geluidsniveau nog meer vermindert. Bovendien neemt het ook de noodzaak weg van een uitgebreide magnetische afscherming van de koppen.

De spoelenrecorder kan halfspoor-spoelen van 1/4 inch breed afspelen met de snelheden 19 cm/s en 38 cm/s. Spoelen mogen een maximale diameter hebben van 10,5 inch.

De bandmachine wordt geleverd met een realtimeteller met uren / minuten / seconden / honderdste seconden en een bewerkingsfunctie met pre-listening voor bediening met één hand – iets wat meestal weggelegd is voor professionele studiomachines.

De Thorens TM 1600 is beschikbaar vanaf de zomer in 2020 met een oplage van 100 stuks. Ze worden individueel genummerd en zijn geprijsd op € 11.999.

Verkooppunten van het merk thorens