LG’s premium portfolio van CineBeam 4K projectoren breidt uit met een spiksplinternieuw exemplaar: de HU915QE. De ‘naam’ zal waarschijnlijk niet meteen een belletje doen rinkelen maar dit sfeervol belevingsproduct betreft een UST (Ultra Short Throw) laserprojector die ontworpen is met filmliefhebbers in het achterhoofd. Uniek aan dit model is dat de HU915QE zeer scherpe 90 inch beelden weet te produceren op een afstand van slechts 5,6 centimeter tot de muur of tot wel 120 inch op een afstand van 18,3 centimeter. Klinkt indrukwekkend!

Deze nieuwe telg van LG is de opvolger van zijn ‘kleinere broer’ die eerder dit jaar werd uitgebracht: de HU715Q. De komst van LG’s HU915QE stelt jou alvast in de mogelijkheid om thuis te genieten van een bioscoopkwaliteit, zonder dat een grote of speciaal ingerichte ruimte nodig is. De fabrikant spreekt over niet minder 3.700 ANSI lumen en een contrast ratio van maar liefst 2.000.000:1. Levendige beelden in combinatie met realisme? Dat is waar LG voor zorgt, perfect voor een maximale kijkbeleving.

LG HU915QE

De HU915QE maakt gebruik van LG’s geëvolueerde, drie-kanaals lasertechnologie, die voorzien is van een aparte lichtbron voor elke primaire (RGB) kleur. Naar eigen zeggen is het beeld overdag beter in vergelijking met andere producten waarbij een enkele lichtbron technologie geïntegreerd is.

Waarin dit paradepaardje uitblinkt? Ongetwijfeld in het afspelen van films en streamen in 4K HDR. Dankzij HDR Dynamic Tone Mapping wordt de helderheid van het beeld geanalyseerd en aangepast in ieder afzonderlijk frame. De helderheid wordt automatisch aangepast volgens het beschikbare omgevingslicht. Prestaties die gemaximaliseerd worden dankzij de Brightness Optimizer II? Dat zeker! Goed om te vermelden is dat Adaptive Contrast de lichtbronnen aanpast om een voortreffelijk contrast te bieden voor elke afzonderlijke scène. Aldus LG.

Dankzij het welbekende LG webOS smart platform kan jij profiteren van al je favoriete content die wordt aangeboden via streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, YouTube en Apple TV. Direct, onmiddellijk, … zonder een extra device te koppelen zoals bijvoorbeeld je smartphone. Handig toch? Als een belangstellende daar geen genoegen mee zou nemen dan weet LG jou misschien wel te ‘imponeren’ met Screen Mirroring, Apple AirPlay2 en/of bluetooth. Draadloos content streamen? Check!

Het apparaat beschikt over een ingebouwd luidsprekersysteem van 40 Watt (2.2 kanaals). Wil je je geluidsbeleving, letterlijk, kracht bijzetten? Dan kan je zeer eenvoudig verbinding maken met maximaal twee bluetooth-luidsprekers tegelijk.

“De nieuwe CineBeam-projector is een stijlvolle aanwinst voor elke kamer dankzij het milieuvriendelijke ‘Re-wool’, dat is ontworpen door het bekende Deense textielbedrijf Kvadrat.”

Het materiaal bestaat voor 45 procent uit gerecyclede wol en is favoriet van menig design- en duurzaamheidsbewuste bedrijven over de hele wereld. Re-wool wordt gebruikt in producten als meubels en premium audio-oplossingen. Dankzij de gedempte, natuurlijke kleur en het strakke ontwerp past de HU915QE uitstekend in luxe interieurs.

Dankzij LG’s nieuwste projectietechnologieën levert de CineBeam-projector een uitstekende 4K-beeldkwaliteit vanaf een korte afstand. Dat zegt Seo Young-jae, senior vice president en hoofd van de IT-business unit van LG Electronics Business Solutions Company. Het is een uitstekende keuze voor filmliefhebbers die op zoek zijn naar een authentieke bioscoopervaring thuis. Het product combineert uitstekende prestaties met handige functies, is eenvoudig te installeren en heeft een verfijnd ontwerp.

Maar wat kost deze ‘4K UHD kleinood’ nu precies? Op het moment van schrijven hebben we nog geen informatie ontvangen over adviesprijzen. Ter vergelijking: zijn voorganger, de LG HU715Q, gaat momenteel over de toonbank voor zo’n 3.000 euro (afgerond). De HU915QE met de nieuwste UST-technologie zal in de eerste helft van 2022 beschikbaar worden. LG laat weten dat ze van start zullen gaan met de belangrijkste markten in Noord-Amerika, Europa en Midden-Oosten. Vervolgens zullen Latijns-Amerika en Azië volgen.

Verkooppunten van het merk lg