JBL heeft twee van zijn meest geliefde draadloze speakers voorzien van een upgrade. De JBL Boombox 3 en Charge 5 voegen wifi toe aan het draadloze connectiviteitspakket. Zo kan je rechtstreeks naar de luidspreker streamen vanaf je favoriete streamingdienst. Ze ondersteunen een 24 bit/96 kHz geluidsweergave via het netwerk. De Boombox 3 ondersteunt ook Dolby Atmos via TIDAL (zolang je de JBL One-app gebruikt).

JBL Boombox 3De toevoeging van wifi betekent dat je telefoon niet in dezelfde kamer als de speaker hoeft te zijn om muziek af te spelen, zodat je vrij door het huis kan wandelen. En als je naar de tuin of het park gaat, kan je overschakelen naar Bluetooth en het ‘feestje’ verder zetten.

De Charge 5 en Boombox 3 zijn uitgerust met AirPlay 2, Alexa MRM en Chromecast. Hierdoor is er een ruime keuze aan luistermogelijkheden. Ze stemmen zichzelf af op basis van hun omgeving. Tevens optimaliseren ze het geluid.

De Boombox 3 is de eerste draagbare JBL-speaker met Dolby Atmos (hoewel het alleen beschikbaar is via TIDAL en de JBL One-app). Beide speakers beschikken over Bluetooth 5.3, wat hetzelfde is voor de Boombox 3.

Beide speakers behouden de batterijduur van hun voorgangers zonder wifi (20 uur voor de Charge 5, 24 uur voor de Boombox 3) en dezelfde IP67-score voor water- en stofbestendigheid. Maar ze hebben een nieuwe zwarte afwerking met gouden accenten. Bovenzijn zijn ze erg milieuvriendelijk. De luidsprekerbehuizingen zijn gemaakt van 90% gerecycled plastic, terwijl de luidsprekerroosters 100% gerecycled materiaal gebruiken. Deze filosofie strekt zich uit tot de verpakking, die gemaakt is van FSC-gecertificeerd papier (bedrukt met soja-inkt).

De JBL Boombox 3 en Charge 5 zijn, net als hun kleinere broers, compatibel met de JBL One-app. Maar ze kosten wel iets meer. Vanaf half mei 2023 zijn de speakers verkrijgbaar voor geïnteresseerde muziekliefhebbers. De JBL Boombox 3 (met wifi) heeft een prijskaartje van 599 euro, terwijl de JBL Charge 5 (met wifi) voor 249 euro over de toonbank zal gaan.

Verkooppunten van het merk jbl