Rega heeft de nieuwe Nd7 Moving Magnet (MM) cartridge gelanceerd. Dit geavanceerde model, dat over een periode van tien jaar is ontwikkeld, belooft een revolutionaire prestatieverbetering voor MM-technologie en biedt een ongeƫvenaarde luisterervaring voor vinyl liefhebbers.

Neodymium Magneten

De Rega Nd7 maakt gebruik van de krachtigste commercieel beschikbare Neodymium (Nd) N55 magneten. Dit is de eerste keer dat dergelijke magneten worden gebruikt in een MM-ontwerp, wat zorgt voor extra vermogen en verbeterde prestaties. De sterke magneten dragen bij aan een hogere output en een betere tracking, wat resulteert in een nauwkeurige en dynamische geluidsweergave.

Geavanceerd ontwerp

Het ontwerp van de Nd7 bevat miniaturiseerde parallelle spoelen, gewikkeld met 38-micron draad, met 1275 windingen. Deze innovatieve spoelconfiguratie zorgt voor een lage inductantie en lage impedantie, wat leidt tot een verbeterde hoge frequentierespons en een breder geluidsbeeld. Dit ontwerp helpt bij het minimaliseren van vervorming en biedt een heldere, gedetailleerde weergave van muziek.

Fine line nude diamond stylus

De Nd7 is uitgerust met een fine line nude diamond stylus, vergelijkbaar met die gebruikt in Rega’s high-end Moving Coil (MC) modellen zoals de Apheta 3 en Aphelion 2. Deze stylus biedt uitzonderlijke tracking nauwkeurigheid en detailweergave, waardoor elke nuance van de vinylopname tot leven komt. De stylus is gemonteerd op een robuuste cantilever, wat bijdraagt aan de algehele stabiliteit en duurzaamheid van de cartridge.

Robuuste constructie

De behuizing van de cartridge is gemaakt van glas gevuld polyfenyleensulfide (PPS), een lichtgewicht en zeer stijf materiaal dat de belasting op de toonarmlagers vermindert en vrije bewegingen mogelijk maakt voor nauwkeurige vinylweergave. Deze stevige constructie zorgt ervoor dat de cartridge bestand is tegen trillingen en mechanische vervormingen, wat de geluidskwaliteit ten goede komt.

Milieuvriendelijke verpakking

In lijn met Rega’s toewijding aan duurzaamheid, wordt de Nd7 geleverd in 100% recyclebare verpakking. Dit benadrukt de inzet van het bedrijf voor milieuvriendelijk ontwerpen en produceren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en prestaties van hun producten.

Compatibiliteit en installatie

De Nd7 is ontworpen voor gebruik met Rega’s Planar 6 en Planar 8 draaitafels en kan als fabrieksoptie worden geleverd. Dit biedt een naadloze integratie en optimale prestaties voor liefhebbers van vinylmuziek. De cartridge is eenvoudig te installeren en kan snel worden aangepast voor een perfecte uitlijning en tracking.

Prijs en beschikbaarheid

De Nd7 Moving Magnet cartridge is nu verkrijgbaar via geautoriseerde Rega-dealers. Hoewel de exacte prijs kan variƫren, valt de Nd7 in het hogere segment van de markt, wat het een investering maakt voor serieuze vinyl liefhebbers die op zoek zijn naar de beste prestaties.

Met de introductie van de Nd7 Moving Magnet cartridge zet Rega opnieuw de standaard voor audioprestaties. Door gebruik te maken van geavanceerde technologie en innovatieve ontwerpen, biedt de Nd7 een ongeƫvenaarde luisterervaring voor vinyl liefhebbers. Of je nu een doorgewinterde audiofiel bent of een nieuwkomer in de wereld van vinyl, de Nd7 belooft een uitzonderlijke toevoeging te zijn aan je audiocomponentensysteem.

Verkooppunten van het merk rega