Panasonic zal in september een nieuwe palm-camcorder op de markt brengen. De AG-AC30 biedt volgens de fabrikant een leuk instapmodel dat op semiprofessioneel niveau gebruikt kan worden. Dat staat gelijk aan enkele handige functionaliteiten voor wie vaker met een camera bezig is.

Panasonic staat niet alleen bekend om zijn tv’s of videomateriaal, maar ook om zijn camera’s. Voor foto’s en video wordt Panasonic staat op gelijke voet met marktleiders als Sony en Canon. De oudere AG-AC90 werd ook lang als een goed instapmodel gezien voor mensen die professioneel met video beginnen. Nu beseft Panasonic dat het model aan vervanging toe is en presenteert ons daarom de nieuwe AG-AC30. Het model lijkt alvast makkelijk te hanteren, maar dat komt vooral door zijn gewicht van slechts 1.5 kg.

Verder beschikt de AG-AC30 over een lens met 20x zoom en een 29.5 mm groothoek. Naast een groot brandpunt, heeft de palm-camcorder  drie handmatige instelringen voor focus, irisdiafragma en zoomstand en tweekanaals XLR-audio-ingangen. De Black Side Illumination (BSI) Sensor is beter en groter dan op het vorig model, waardoor donkere hoeken beter in beeld worden gebracht. Verder biedt de camera nog een 300 lx led-lamp die vooral handig is tijdens opnames in donkere ruimtes.

Een andere handigheid is het tweede slot voor een geheugenkaart. Door twee geheugenkaarten te gebruiken, kan je steeds blijven filmen aangezien de camera automatisch wisselt tussen volle en lege kaarten. Tijdens het filmen kan je de kaarten zelfs vervangen. Zo kan je volgens Panasonic eindeloos doorgaan met filmen. Om beelden zo stabiel en scherp mogelijk te houden, gebruikt de AG-AC30 een Optical Image Stabiliser (OIS). Zo kan de camera een professionele beeldkwaliteit leveren na de opnames. De Panasonic AG-AC30 zal beschikbaar zijn in september en kost €1.600.

Verkooppunten van het merk panasonic