De Apple fans onder ons zijn zeker en vast op de hoogte van talloze nieuwe functies die later dit jaar naar Apple TV zullen komen. Maar er is één functie die het bedrijf geheim heeft gehouden: Apple Spatial Audio die beschikbaar wordt voor twee paar AirPods tegelijkertijd.

Apple Spatial Audio is ontworpen om surroundgeluid en 3D-audio via hoofdtelefoons te leveren. Dit wordt volledig geoptimaliseerde, mede dankzij dynamische hoofdtracking via specifieke modellen van AirPods en Beats. Op dit moment is het zo dat Apple’s Spatial Audio op de Apple TV beperkt is tot het afspelen via één paar AirPods tegelijkertijd. Maar binnenkort zou het dus mogelijk zijn om Apple’s Spatial Audio experience te ervaren samen met je vriend of vriendin.

Apple Spatial AudioEr is echter een addertje onder het gras. Als je twee paar AirPods/Beats aansluit op de Apple TV 4K met ingeschakelde Spatial Audio, kan je de dynamische hoofdtrackingfunctie niet gebruiken. Dit verankert het geluid, zodat het altijd lijkt alsof het uit de audiobron komt (zelfs als je je hoofd naar de zijkant draait).

In plaats daarvan is alleen de ‘Vaste’ optie beschikbaar (draai je je hoofd bijvoorbeeld naar links dan zal het geluidsbeeld zich niet aanpassen, aan je hoofdbewegingen). Voorlopig althans. Aangezien tvOS 17 nog steeds in beta is, zou deze functie in de toekomst ingeschakeld kunnen worden.

De tvOS 17-software zal dit najaar gelanceerd worden. Waarschijnlijk rond dezelfde tijd als de iPhone 15. Het zal functies introduceren zoals FaceTime voor videogesprekken, een verbeterde dialoogfunctie via de HomePod-luidspreker, de mogelijkheid om je Apple TV-afstandsbediening te vinden met behulp van je iPhone en meer.

Verkooppunten van het merk apple