In de wereld van hoogwaardige audioproducten is er één naam die niet mag en kan ontbreken: Audio-Technica. Dit toonaangevende Japanse familiebedrijf, onder leiding van Kazuo Matsushita, heeft sinds de oprichting in 1962 een wereldwijde erkenning verworven. Hoe? Met een indrukwekkende reeks van fraaie audioproducten waaronder hoofdtelefoons, microfoons, cartridges en platenspelers. De producten van Audio-Technica worden zowel door professionals als consumenten over de hele wereld gewaardeerd. Het bedrijf staat bekend om zijn toewijding aan het leveren van een ‘natural sound’. Dit komt tot uiting in heel wat innovatieve producten uit hun portfolio. Laten we eens een kijkje nemen naar vijf top-producten van Audio-Technica die de audiowereld hebben veroverd. 

Audio-Technica ATH-M50xBT2: ijsblauwe limited edition hoofdtelefoon 

Audio-Technica ATH-M50xBT2Sinds 2012 brengt Audio-Technica limited editions uit van hun populaire M50/M50x-hoofdtelefoons in verschillende kleuren. Wat deze hoofdtelefoon speciaal maakt, is de recente ‘Ice Blue-versie’ van de legendarische M50x-serie. De metaalblauwe kleur is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook een knipoog naar de terugkeer van de Y2K-trend. Deze speciale BT2-editie biedt dezelfde studiokwaliteit als de ATH-M50x, maar met draadloze Bluetooth-technologie. De 45 mm drivers leveren een kristalhelder geluid over een breed frequentiebereik. 

Audio-Technica ATH-SQ1TW: oortjes in alle kleuren 

Deze opvallende oortjes hebben een vierkant en licht ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, van klassiek tot uniek. Of je nu van muziek, games of video’s geniet: deze oortjes staan synoniem voor een hoge geluidskwaliteit. Exclusieve 5,8 mm drivers zijn geïntegreerd voor een helder en krachtig geluid. Samen met een Low Latency-modus zorgt dit voor een minimale vertraging en perfecte synchronisatie.

Audio-Technica ATH-AT2020USB-XP: microfoon voor contentmakers

Audio-Technica ATH-AT2020USB-XPVoor streamers, podcasters en andere contentmakers heeft Audio-Technica de ATH-AT2020USB-XP-microfoon ter beschikking. Deze professionele microfoon levert een bekroond geluid. Het beschikt over een cardioïde opnamepatroon. Ruisonderdrukking voor scherpere geluidsopnames? Zeker en vast. Met drie niveaus op vlak van ruisonderdrukking, automatische versterkingsregeling, een ingebouwde A/D-converter voor helder geluid en handige functies zoals een hoofdtelefoonaansluiting en touch-gevoelige muteknop, is dit een goede keuze voor kwalitatieve audio-opnames. 

Audio-Technica ATH-SB727: Sound Burger – eendraagbare platenspeler  

Audio-Technica ATH-SB727-1De populaire Sound Burger platenspeler, ooit uitgebracht als een retro-rode limited edition ter ere van het 60-jarig bestaan van Audio-Technica, is nu beschikbaar in de reguliere productlijn. Deze draagbare platenspeler, beschikbaar in drie kleuren, combineert retro esthetiek met moderne functionaliteit, inclusief Bluetooth-connectiviteit en USB-opladen. Draadloos genieten van je favoriete vinylplaten tot wel 12 uur? Het kan. De Sound Burger beschikt over een riemaandrijfsysteem, hoogwaardige DC-motor, aluminium draaischijf en vervangbare ATN3600L-naald.

Audio-Technica AT-LP3xBT platenspeler

Deze platenspeler combineert 60 jaar hifi-ontwerp met Bluetooth. Zo wordt een draadloze verbinding mogelijk met moderne luidsprekers of hoofdtelefoons. Verbeteringen zoals de Qualcomm aptX-audiocodec, een AT-VM95C-naaldbehuizing met dubbel bewegende magneet en een externe stroomadapter zorgen voor een uitstekende geluidservaring. Met functies zoals een volautomatische riemaandrijving, gebalanceerde rechte toonarm, ingebouwde schakelbare phono/line-voorversterker en een resonantiewerende draaischijf van gegoten aluminium, is de AT-LP3xBT een must-have voor elke muziekliefhebber.

Audio-Technica blijft hiermee de grenzen verleggen als het gaat om geluid. Deze producten zijn slechts een kleine selectie uit het assortiment. Dit symboliseert hun voortdurende toewijding op vlak van audiokwaliteit en innovatie. Of je nu een professional bent of gewoon van muziek houdt: Audio-Technica biedt producten aan die je geluidservaring naar een hoger niveau tillen. Benieuwd hoe dat klinkt? Bezoek dan zeker eens een vakhandel in jouw buurt en ontdek wat Audio-Technica jou te bieden heeft. 

Verkooppunten van het merk audio-technica