Sonos krijgt een nieuwe update die zal zorgen voor meer functionaliteit. Vanaf nu kan je je speaker via Spotify Connect bedienen, zelfs als je smartphone niet met het lokale wifi netwerk is verbonden. Zo wordt Sonos het eerste draadloze speakersysteem dat je volledig via de Spotify-app kan besturen.

De nieuwste update voor Sonos-systemen werd eind augustus al aangekondigd. Nu is het echter tijd voor een publieke bètatest. Je speakers zullen vanaf vandaag volledig te besturen zijn via de Spotify-app, het eerste bedrijf dat deze stap zet op vlak van draadloze speakers. Je kan zelfs alle verschillende speakers per kamer groeperen via de app van de streamingdienst. Het gaat nu dus louter om voorkeur: wil je de Sonos- of Spotify-app gebruiken? En als je vrienden bij je thuis op bezoek hebt en ze krijgen toegang tot je Wi-Fi-verbinding, kunnen ze hun eigen Spotify-app gebruiken om meteen muziek af te spelen op jouw Sonos-systeem. Ze hoeven dus niet de Sonos-app te downloaden. Handig!

Alle afspeellijsten op de streamingdienst werden al overgedragen naar de Sonos-app maar nu kan je ze ook aanpassen binnen de Sonos app. Maar misschien is het handiger om toch maar Spotify te gebruiken. Zo kan je gemakkelijk vrienden uitnodigen die je speaker via een voor hun bekend systeem kunnen bedienen. Daarbovenop hoeft je smartphone niet meer draadloos verbonden te worden. Vanaf nu kan je de speakers in huis altijd bedienen met je telefoon. Je kan dus zelfs muziek opzetten wanneer je niet thuis bent. De nieuwe update kan je hier vinden en is beschikbaar voor smartphone, tablet en pc.

Verkooppunten van het merk sonos