Bentley en Naim hebben samengewerkt met niet minder dan Steve Mazzaro, een ster uit de Hollywood muziekindustrie, om een soundtrack te produceren die de uitzonderlijke geluidscapaciteiten in de wagens van Bentley kunnen demonstreren.

Beide merken zijn een collaboratie gestart met componist en producer Steve Mazzaro. Hij is bekend van recente filmmuziek zoals ‘No Time to Die’ en ‘Dune’. Steve kreeg van Bentley de opdracht om een muziekstuk te creëeren dat de kracht, helderheid én rijkdom van het geïntegreerd Naim-systeem zou kunnen demonstreren. Maar dat was niet alles want het muziekstuk moest ook de interpretatie van Bentley’s designfilosofie weerspiegelen. Deze filosofie bevat inspiratie, harmonie in combinatie met kracht.

Bentley Naim Mazzaro

De afgewerkte track heeft de naam ‘The Extraordinary Journey’ gekregen. Dit muziekstuk zal worden gedeeld naar het wereldwijde Bentley retailer-netwerk. Zo kan het worden gebruikt in de showrooms en geladen worden in auto’s van Bentley. Hoewel luisteren in een Bentley de beste manier is om het stuk te ervaren, kan je het ook online beluisteren op Bentley’s SoundCloud. Allen daarheen want het is, op zijn zachtst gezegd, echt wel de moeite om het zelf bij jouw thuis te beleven!

De bijna 10 minuten durende track is opgebouwd in verschillende hoofdstukken. Drie om precies te zijn. Deze hoofdstukken nemen de luisteraar mee op een reis doorheen verschillende muziekstijlen. Het openingsgedeelte wordt aangevat door heldere en energieke flamencogitaar en zachte piano. Dit op een achtergrond van een ‘aanzwellende’ bas en ritmische, etnische percussie. Dit demonstreert de prestaties van de versterker bij het filteren van de juiste frequenties naar de juiste speakers.

Bentley Naim MazzaroHet tweede hoofdstuk is meer orkestraal. Dit weerspiegelt de achtergrond van Mazarro’s in de filmindustrie en benadrukt de ongelooflijke harmonie in het interieur van de wagen. In dit hoofdstuk is er een heerlijkheid aan snaarinstrumenten op de voorgrond waarna een rustiger en kalmer gedeelte op akoestische gitaar gespeeld wordt. Dit demonstreert de extreme helderheid die geleverd wordt door de Naim optie.

De derde en laatste passage illustreert echt het woord ‘krachtig’. Doordat het ‘motief’ transformeert in een elektronica-gedreven symfonie van fenomenale diepte en kracht. Voordat de muziek zijn hoogtepunt bereikt met extra strijkers en elektrische gitaar.

Eenmaal geschreven riep Mazzaro de hulp in van de beste instrumentalisten ter wereld. Zo werd de partituur tot leven gebracht. Omwille van Covid-19 was het helaas niet mogelijk om de opnames in ‘real life’ uit te voeren dus de muzikanten hebben alles vanop afstand opgenomen. Elk vanuit hun eigen ‘stekje’ ergens op de wereld. Al deze individuele stukken heeft Mazzaro samengebracht in 1 weergaloos geheel. Een absolute streling voor het oor!

Het ‘team’ omvatte celliste Tina Guo, violiste Molly Rogers, drummer Satnam Ramgotra, gitarist Guthrie Govan, flamencogitarist Amir John Haddad, percussioniste Holly Madge, bassist Juan Garcia-Herreros. Meer info over deze artiesten kan je vinden op de website van Bentley. Klaar om je volledig te verliezen in deze prachtige soundtrack?

Verkooppunten van het merk naim