Loewe introduceert een nieuw tv-toestel in een formaat van 55 én 65 inch. Al is ‘tv-toestel’ misschien niet alles omvattend. Opvallend én iconisch zijn alvast twee termen die dit het best omschrijven. De Loewe iconic is meer dan enkel en alleen een hoogwaardige televisie met geluidsinstallatie, het betreft een ‘sculpturaal’, allesomvattend designicoon dat verkrijgbaar wordt in twee exclusieve kleurstellingen waaronder Graphite Grey en Clay White. Loewe iconic is Made in Germany.

Het staat als een paal boven water dat de Loewe iconic geen standaard TV is, maar een toestel dat nog verfijnder wat maakt dat de kamer meer wordt dan een woonruimte. Een naadloze integratie? Check, dubbel check. Het wordt een plek waarbij je kan kan genieten van kunst, ambacht en cultuur.

De basis wordt gevormd door de unieke, hoogwaardige inbouwoplossing van het materiaal Syno-Stone. Syno-Stone is een massief materiaal dat door zijn niet-poreuze oppervlak duurzaam en uitermate hygiënisch is.

Loewe iconic.65

Loewe’s iconic combineert een uniek design met de modernste TV- en audiotechnologie. Er is de keuze tussen twee varianten: een 55 of 65 inch model. Het scherm heeft een ultramodern OLED-display. Maar er gaat nog veel meer ‘schuil’ achter dit mooie design. De soundbar is op een elegante manier geïntegreerd achter het stoffen paneel. Picture perfect! Bijzonder is ook de Loewe Premium Service voor deze speciale exemplaren: de exclusieve opbouw- en installatieservice wordt door een gespecialiseerde Loewe-dealer verzorgd en maakt tegelijkertijd deel uit van het pakket.

Lees ook


Loewe bild i.48 Review 4K televisieLoewe bild i.48: Review 4K televisie

 


 

Zoals eerder gezegd beschikt zowel de Loewe iconic.55 als de Loewe iconic.65 over OLED-panelen van de nieuwste generatie. Dit wordt gecombineerd met een kalibratie die wordt uitgevoerd voor elk individueel toestel. De 4K OLED-tv’s met ultrahoge resolutie, die in het hoofdkantoor van Loewe in Kronach worden geproduceerd, zijn al in de fabriek gekalibreerd. Zo wordt een uitstekende beeldkwaliteit gegarandeerd vanaf het eerste moment.

Goed om te vermelden: de modellen van Loewe zijn gebaseerd op decennialang geoptimaliseerde algoritmen en zorgen voor een natuurlijk, harmonieus beeld dat ‘hand in hand’ gaat met een kwalitatief geluid. Contrastrijke beelden en een indrukwekkend kleurenspectrum nemen de ‘bovenhand’ dankzij de compatibiliteit met HLG, HDR10 en Dolby Vision.

Los van de twee schermformaten, heeft een belangstellende de keuze tussen twee chassisvarianten waaronder SL5 en SL7 die worden gekenmerkt door duurzaamheid en repareerbaarheid. De SL5 versie biedt de Loewe dr+ functies: favoriete programma’s kunnen eenvoudig worden opgenomen zonder externe USB harde schijf. De Loewe iconic met SL5 chassis heeft een 1 terabyte geïntegreerde dr+ harde schijf. Dankzij het geïntegreerde tweekanalensysteem, en de dubbele tuner voor alle ontvangstmodi, kunnen twee TV-programma’s tegelijkertijd opgenomen worden. In het opname-archief worden de opnames weergegeven in een duidelijk overzicht met de programmatitel en datum. Een Amazon Fire TV Stick 4K Max wordt meegeleverd. Het SL5-chassis biedt een speciale geluidsfunctie: met Mimi Sound Personalization kan het geluid worden aangepast aan het individuele ‘hoorvermogen’ van de kijker.

Lees ook


Loewe klang s3-2Loewe klang s1: Review smart radio

 


 

Met zijn geavanceerde technologie is het SL7-chassis ideaal voor video on demand: VoD-gebruikers kunnen dankzij de moderne bediening snel naar de gewenste functies navigeren in het menu. Met de geïntegreerde Loewe dr+ recorder, en standaard 1 TB opslagruimte, is het opnemen van TV-programma’s heel eenvoudig. Het overzichtelijke Loewe startscherm toont in één oogopslag alle belangrijke content en een vrijwel onbeperkte keuze aan entertainmentopties. TV kijken, video-on-demand bekijken, muziek beluisteren, surfen op het internet, gebruik maken van online diensten, … Met het SL7-chassis kan het allemaal. Een eersteklas beeldkwaliteit staat voorop.

Naast beeld is ook geluid niet onbelangrijk. Loewe spreekt van een ‘muziekvermogen’ tot 360 Watt. Het geluidssysteem bevat een 3.1 opstelling dat eenvoudig uitgebreid kan worden tot een 5.1 constellatie. De soundbar heeft drie geïntegreerde luidsprekers (links, rechts en midden) en twee subwoofers. Dolby Atmos, DTS:X, Multiroom via Play-Fi, WDAL en AVR-adapters worden ondersteund. Bovendien kunnen twee voor- en achterluidsprekers en een subwoofer draadloos gekoppeld worden. De fabrikant pakt uit met een indrukwekkend, kamervullend bioscoopgeluid. Klinkt veelbelovend.

Heb je nou zoiets van: dat wordt ‘m? Dan zal je nog even geduld moeten hebben want de tv-modellen worden beschikbaar vanaf november 2022 bij erkende vakhandelaars. De Loewe iconic.65 haal je in huis voor 7.999 euro terwijl zijn ‘kleinere 55 inch broer’ (lees: de Loewe iconic.55) over de toonbank gaat voor 6.499 euro.

Verkooppunten van het merk loewe