Cambridge Audio heeft een tweetal nieuwe netwerk audio-spelers gelanceerd. De AXN10 en MXN10 zitten onder de Award-winning CXN V2 muziekstreamer van het Britse hi-fi-merk, met een lagere prijs. In het geval van de MXN10 wordt er een flexibelere plaatsing geboden. Beide streamers hebben een minimalistisch design en bieden dezelfde streamingfuncties, bestandscompatibiliteit en functionaliteit.

De AXN10 is een typische ‘volformaat’ muziekstreamer die ontworpen is om te matchen met de bestaande AX-serie van betaalbare hi-fi-componenten. De MX is veel kleiner: de afmetingen van 52 x 215 x 191 mm zijn bijna identiek aan die van de DacMagic 200M desktop-DAC/headphone-versterker.

“At Cambridge Audio we believe in offering our listeners choice; it’s essential to offer diverse routes to the music you love. We’re delighted to expand the StreamMagic family to even more listeners worldwide.”

Dat zegt Stuart George, CEO bij Cambridge Audio. Ook heeft de MXN10 een brede range aan streamingopties zoals AirPlay 2, Google Chromecast en Bluetooth 5.0. Er is WiFi- en bedrade ethernet, alsook UPnP-compatibiliteit waarmee je lokale bestanden op je netwerk kan afspelen via beide streamers. Er wordt ondersteuning geboden voor muziekstreamingservices zoals Spotify Connect, TIDAL, Qobuz, evenals internetradio.

De bestandscompatibiliteit is uitgebreid: de interne ESS Sabre ES9033Q DAC in beide spelers ondersteunen hi-res-audiobestanden tot 32 bit/768 kHz PCM en DSD512. Qua connectiviteit zijn er een paar lijn-uitgangen, een coaxiale en optische uitgang. Er is geen scherm op het voorpaneel. Beide kunnen bediend worden met de speciale StreamMagic-app voor iOS en Android.

De AXN10 heeft een adviesprijs van 599 euro bij lancering. De kleinere MXN10 van Cambridge Audio wordt verkrijgbaar voor 499 euro, slechts €100 goedkoper dan het volformaat-model. Beide zijn vanaf maart 2023 verkrijgbaar.

Verkooppunten van het merk cambridge-audio