Audiofabrikant Dali brengt een nieuwe bluetooth speaker. Het nieuwe model wordt uitgerust met aptX bluetooth, waardoor de geluidskwaliteit een enorme boost krijgt. Verder kan je de smartphone erop aansluiten, of zelfs een Chromecast dongle.

Dali wil verbetering zien op vlak van bluetooth speakers. De meesten zien er wel aantrekkelijk uit, maar wanneer je dan muziek begint te luisteren, trekt het geluid op niets. Dali gaat het daarom iets anders aanpakken dan andere bedrijven en stopt in zijn draadloze luidspreker aptX bluetooth 4.0. Om dat betere geluid te brengen, gebruikt de speaker dan twee 21 mm soft dome tweeters en twee aluminium subwoofers. De Dali Katch gebruikt verder nog twee klasse D versterkers die elk een vermogen van 18 Watt hebben.

De batterij in het toestel is in staat om je 24 uur van muziek te voorzien. Wanneer ze dan uitvalt is het toestel binnen 2 uur weer opgeladen. Verder kan je je smartphone nog aansluiten, evenals een Chromecast dongle via de USB-ingang op de Katch. De draadloze luidspreker komt met een leuk design dat verkrijgbaar is in drie verschillende kleuren: Cloud Grey, Moss Green en Dark Shadow. Daarnaast heb je nog een leder riempje waarmee je de speaker gemakkelijk kan ophangen. De Dali Katch zal je wel €400 kosten. Het model is vanaf oktober verkrijgbaar.

Verkooppunten van het merk dali