Vorig jaar rolde de Dolby Vision-update voor de LG UP970 Ultra HD Blu-Ray speler al uit, maar door enkele bugs, besloot LG deze weer in te trekken. Maar nu is hij dus eindelijk officieel daar!
Iedereen die een LG UP970 Ultra HD Blu-ray speler heeft, kan deze nu updaten en de ondersteuning voor Dolby Vision activeren, zodat ze via deze standaard van optimale beeldkwaliteit kunnen genieten. Netflix en Ultra HD Blu-ray discs ondersteunen dit HDR-formaat van Dolby Vision al volledig. Wat wel van essentieel belang is, is dat de Blu-ray speler wel gekoppeld moet zijn aan een tv die ook ondersteuning voor Dolby Vision-weergave biedt.
Op 7 februari kon de update al gedownload worden, maar deze werd opnieuw ingetrokken. De reden hiervoor? Hier in Europa bevinden we ons in de “Regio B” van de Blu-ray codes. Dit wil zeggen dat we de discs van bv regio A (Amerika) niet kunnen afspelen op onze Blu-ray speler. Door de update werd je Blu-ray speler naar regio A gezet, waardoor de discs hier verkrijgbaar in Europa niet meer afspeelbaar waren. Ook werd bij Netflix werd alles geforceerd in Dolby Vision afgespeeld. LG besloot de update weer in te trekken en een dag later terug te komen met een geüpdatete versie.
De update op 8 februari zorgde ervoor dat de spelers in regio B bleven, of weer naar regio B werd gezet indien deze dankzij de vorige update naar A werd gezet. Maar de bug van Netflix was nog steeds niet opgelost.
Op 12 februari kwam de update weer terug en blijkt alles opgelost te zijn.

Verkooppunten van het merk lg