Hegel heeft na jaren van toewijding en hard werk een vervanger ontwikkeld voor hun geliefde Mohican CD-speler. Deze opvolger, de Hegel Viking genaamd, tilt de digitale weergave van CD’s naar een hoger niveau. Dit model wordt met trots gepresenteerd als de meest ultieme CD-speler die Hegel ooit heeft gemaakt. De ‘Noorse’ Viking is ontworpen als een echte native 16/44.1 CD-speler, speciaal geoptimaliseerd voor standaard CD’s. Het doel van Hegel was om een zo authentiek mogelijk geluid te leveren. Hoe ze dat gerealiseerd hebben? Door onder andere het gebruik van componenten te optimaliseren. Zo worden hoogwaardige muzikale prestaties werkelijkheid waarbij de productie en reproductie zeer dicht bij elkaar liggen.

De naam Viking symboliseert de overtuiging van Hegel om bestaande technologie te verbeteren. Vergelijkbaar met hoe de oude Noorse Vikingen het ontwerp van boten perfectioneerden. Net zoals deze schepen niet alleen langs de kust, maar door het verbeteren van hun technologie ook ver over open oceanen konden varen en zo nieuwe kusten en continenten konden ontdekken. Zo gelooft Hegel dat ‘oude’ CD-technologie, wanneer geperfectioneerd en geoptimaliseerd, nog steeds het beste digitale medium is voor muziekweergave.

De Hegel Viking maakt gebruik van een speciale laser en CD-drive zodanig dat gegevens optimaal gelezen worden. Bovendien is deze telg uitgerust met een hoogwaardige DAC die een digitale-naar-analoge conversie realiseert met minimale vervorming. Wat de Viking uniek maakt, is dat het aantal samples niet verhoogd wordt. Het signaal wordt op geen enkele manier bewerkt. De DAC is geoptimaliseerd om het signaal precies zo te behouden als het op de schijf staat. Dit resulteert in optimale prestaties.

De Viking wordt aangedreven door Hegel’s geavanceerde Master kloksysteem, dat een perfecte timing tussen de drive en DAC garandeert. Met behulp van een kwartskristal en Hegel’s gepatenteerde SoundEngine-technologie wordt jitter tot een minimum beperkt. Het OLED-display van de Hegel Viking is zorgvuldig geselecteerd. Het geeft een ‘klare’ kijk op hetgeen wat afgespeeld wordt. Het analoge gedeelte van de Viking is speciaal ontwikkeld voor dit model. Het maakt gebruik van Hegel’s analoge laagdoorlaatfilter en Line Driver-technologie. Hierdoor wordt het signaal volledig gebalanceerd en ruisvrij doorgegeven naar een versterker.

Naast de indrukwekkende audioprestaties, heeft de Viking ook een opvallend ontwerp dat perfect aansluit bij de P30A en H30A versterkers. Een moderne en samenhangende uitstraling? Absoluut! De behuizing is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel en duurzaam. Met een betrouwbare sleuf-in drive, alsook een solide constructie, is de Viking gebouwd om jarenlang mee te gaan.

Wat betreft connectiviteit: de Viking is voorzien van gebalanceerde XLR-uitgangen, ongebalanceerde RCA-uitgangen en een BNC digitale true 75 Ohm-uitgang. Op die manier kan hij gemakkelijk geïntegreerd worden in elk audiosysteem. Daarnaast heeft de speler een handige automatische stand-by-functie. De Viking wordt geleverd met Hegel’s RC8-afstandsbediening van solide aluminium, die ook compatibel is met andere Hegel-producten.

Vanaf september 2023 zal de Hegel Viking CD-speler beschikbaar worden voor  een adviesprijs van 4.995 euro. Met zijn uitstekende specificaties en compromisloze geluidskwaliteit kan de Viking een must-have zijn voor elke audiofiel en high-end muziekliefhebber die met verbeterde ‘oude’ technologie nieuwe muzikale kusten wil ontdekken.

Verkooppunten van het merk hegel