Ontdek de multi.room amp. Dit betreft Loewe’s nieuwste toevoeging aan hun portfolio op vlak van audio. Het merk kadert dit exemplaar als een krachtige stereoversterker die naar eigen zeggen een echt multitalent is. Met andere woorden: een probleemoplosser die de brug vormt tussen analoge, passieve luidsprekers en moderne, intelligente multiroom-oplossingen. Of nog beter gezegd: de Loewe multi.room amp integreert naadloos. Niet alleen in het audio-assortiment van de fabrikant, maar ook in elk interieur. Dit Multiroom-systeem biedt veelzijdige, nieuwe toepassingsmogelijkheden.

Loewe multi.room amp

De Loewe multi.room amp is de perfecte oplossing voor de integratie van passieve luidsprekers in een Multiroom of Home Cinema systeem van Loewe. Op die manier kunnen heel wat netwerktoepassingen eenvoudig gerealiseerd worden. Ook bestaande HiFi-installaties, inclusief passieve luidsprekers, worden met de Loewe multi.room amp geüpgraded naar een wereld van smart streaming en multiroom. Bovendien werkt de multiroom stereo-eindversterker in combinatie met een Loewe soundbar en de Loewe draadloze digitale audiolink-technologie.

Benieuwd wat de Loewe multi.room amp kenmerkt? Hieronder zetten we voor jullie de highlights op een rijtje.

  • Type: geïntegreerde multi-room stereo eindversterker;
  • Muziekvermogen: 2 x 300 Watt (totaal);
  • Versterker: klasse D, schakelbare mono/stereo werking;
  • Frequentiebereik: 20 tot 20.000 Hertz;
  • Connectiviteit: meerkanaals Home Cinema met Loewe Wireless Digital Audiolink;
  • Multiroom audio: Apple AirPlay, Google Cast en DTS Play-Fi;
  • HDMI-ARC: inclusief HDMI-CEC ondersteuning;
  • Bediening: via Loewe remote mr;
  • Afmetingen: ongeveer 21,7 x 7,9 x 21,7 cm (B x H x D) – geschikt voor gebruik in 19-inch racks.

Zoals eerder gezegd: de Loewe multi.room amp is absoluut multifunctioneel en zeer veelzijdig. Naast stereo-, meerkamer- en thuisbioscoop-toepassingen kan het multitalent gebruikt worden in de B2B-omgevingen. Bijvoorbeeld voor achtergrondgeluid in hotellobby’s of restaurants. Er zijn verschillende bedieningsmodi beschikbaar: mono- of stereobediening, instelbaar met een eigen wisselknop, koppelingsfunctie voor draadloze integratie van luidsprekers in thuisbioscoopinstallaties, achter-/voorselectie van meerkanaals luidsprekers en subwooferselectie zodat alleen frequenties boven 150 Hertz naar de aangesloten luidsprekers worden uitgevoerd als er een extra actieve subwoofer op de versterker wordt gebruikt. Bij gebruik via de HDMI ingang wordt bediening via HDMI-CEC ondersteund.

Loewe multi.room ampEr wordt gesproken over een muziekvermogen van maximaal 2 x 300 Watt. Geluidsinstellingen kunnen aangepast worden via de meegeleverde Loewe remote mr. Dankzij de HDMI ARC-poort kan verbinding gemaakt worden met TV’s. Er zijn RCA-ingangen aanwezig voor bronnen zoals moderne vinyl draaitafels, CD- en MP3-spelers. Via de geïntegreerde USB-interface wordt het mogelijk om allerlei audiobronnen aan te sluiten.

Twee netwerkaansluitingen zijn beschikbaar voor LAN-integratie, zelfs in een serieschakeling. Op vlak van draadloze connectiviteit: alle belangrijke Bluetooth- en WiFi-standaarden worden ondersteund. Voor de aansluiting van analoge luidsprekers beschikt de versterker over vergulde banaanstekkers met kabelaansluitingen. Actieve luidsprekers worden bediend via de RCA-voorversterkeruitgang. Met de andere RCA-aansluiting kan een actieve subwoofer geconnecteerd worden. Als dat niet handig is?

Aan de onderkant van de behuizing bevinden zich twee bevestigingen voor wandmontage, alsook een statiefschroefdraad. Bovendien zijn de afmetingen zo gekozen dat twee Loewe multi.room amps naast elkaar passen in een 19-inch rack. Loewe laat weten dat de passieve en stille koeling ontworpen is voor het gebruik in racks.

Met de meegeleverde Loewe remote mr kunnen allerlei functies geslecteerd worden. Er is een centraal bedieningselement aan de voorzijde van het toestel. De actuele bedrijfsmodus en het ingestelde volume worden aangegeven door een onopvallende, meerkleurige LED-lijn boven aan het frontpaneel van de Loewe multi.room amp.

Ook qua design past de nieuwste telg perfect in het Loewe Audio portfolio. De hoge designkwaliteit werd al bewezen door een iF Design Award en de onderscheiding ‘Winners of the Red Dot: Best of the Best’. De Red Dot-jury verklaarde: de Loewe multi.room amp overtuigt door zijn opmerkelijk fraaie designtaal, die vakkundig is teruggebracht tot het wezenlijke. Het heldere design getuigt van een levendige elegantie die wordt benadrukt door het aangename gevoel van de oppervlakken. Tijdens de bediening staan ergonomie en eenvoud centraal. Ook de aansluitingen zijn goed toegankelijk. Zo biedt de Loewe multi.room amp een nieuwe manier om techniek te beleven.

De adviesprijs van de Loewe multi.room amp bedraagt 999 euro. De eerst exemplaren zullen over de toonbank gaan vanaf april 2024. Afspraak bij een geautoriseerd Loewe verkooppunt in jouw buurt.

Verkooppunten van het merk loewe