LG, de Zuid-Koreaanse elektronicagigant, brengt een nieuwe reeks Mini LED TV’s uit, genaamd QNED. In totaal heeft LG voor drie modellen gezorgd: de QNED99, de QNED95 en de QNED90. Ook zullen de TV’s verkrijgbaar zijn in verschillende formaten die gaan van 65 tot 86 inch.

Je zal jezelf nu wel afvragen, wat is Mini LED? Dit is eigenlijk een nieuwe soort beeldschermtechnologie. Deze technologie zorgt er namelijk voor dat je een veel scherper contrast waarneemt tussen lichte en donkere delen van een beeld. Dit komt doordat er zeer veel kleine LED’s gebruikt worden. Hou je vast, het zijn er tot 30.000 in het geval van het 86 inch formaat. Deze dienen als achtergrondverlichting en zorgen dus voor een betere contrastverhouding.

LG Mini LED

LG brengt drie modellen uit die een schitterende resolutie hebben. DE QNED99 en de QNED95 gaan tot wel 8K. De QNED90 aan de andere kant bied je nog altijd het scherpe beeld van een 4K-resolutie. Laat jezelf in onderstaande video verrassen wat je allemaal te wachten staat met deze Mini LED-technologie.

LG wil met deze QNED TV’s een grote sprong voorwaarts maken wat betreft beeldkwaliteit. Wel komt deze technologie nog niet in de buurt van een OLED-TV. Hierbij lichten de individuele pixels op om het beeld te creëren. Ook mag je ze niet verwarren met de MicroLED-technologie van Samsung.

Aan deze geweldige beeldtechnologie hangt wel een prijskaartje. Zo betaal je voor de QNED90 $1.999 voor het 65-inch model. Wil je het 86-inch model? Dan betaal je $3.999. Beide 8K-versies beginnen van $3.499 en lopen op tot $6.499. Een stevig prijskaartje maar je krijgt er wel een prachtig beeld voor terug. Benieuwd naar wat LG nog meer te bieden heeft? Bekijk dan zeker eens de website.

Verkooppunten van het merk lg