Sony mag opnieuw haar succesvolle headphone-serie (de 1000X-familie) verder uitbreiden met hun nieuwste paradepaardje: de vierde generatie van de allerbeste draadloze noise cancelling headphone: WH-1000XM4. Stilstaan bij een bushalte, met de trein naar Londen of een lange vlucht naar Tokyo – de WH-1000XM4 filtert automatisch ongewenste geluiden op iedere locatie, aldus de fabrikant.

Er zitten intern in het apparaat heel wat interessante en intelligente functies die er mede voor zorgen dat de noise cancelling optimaal werkt. Zo willen ze iedere luisteraar een comfortabele luisterervaring bieden, altijd en overal. Ongeacht waar ze zich bevinden op dat moment.

Sony WH-1000XM4Dankzij de Dual Noise Sensor-technologie wordt omgevingsgeluid eerst opgevangen via de microfoons en vervolgens geanalyseerd via de processor. Daarna wordt dit nog eens verder geoptimaliseerd dankzij de nieuwe Bluetooth Audio SoC (System on Chip). Op basis van de muziek en het geluid wordt dit maar liefst meer dan 700x per seconde aangepast zodat jij kan genieten van het best mogelijke geluid aangepast aan jouw luisteromgeving.

Voor de lancering van deze Sony WH-1000XM4 zijn de ontwerpers samen gaan zitten met hun collega’s van Sony Music Studios Tokyo. Daaruit is dan het Edge-AI audiosysteem uit voorgekomen. Deze technologie herstelt de kwaliteit die verloren is gegaan bij de digitale compressie van audiotracks. Het resultaat? Een nóg nauwkeurige en natuurgetrouwe geluidservaring. In real-time worden de instrumenten, het muziekgenre en de individuele elementen van een audiotrack automatisch herkent. Zijn er dus hoge tonen die verloren zijn gegaan? Deze gloednieuwe hoofdtelefoon van Sony garandeert een rijkere luisterbeleving.

De nieuwste feature bij de WH-1000XM4 is uiteraard de Speak-to-Chat functie. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om korte gesprekken te hebben met andere mensen zonder dat je je headphone af moet zetten. Makkelijk toch? Denk maar aan het vragen van de weg op het station of het bestellen van jouw koffie. Als je begint te praten, dan herkent het apparaat automatisch je stem. De muziek wordt gedempt zodat jij je gesprek zonder al te veel problemen kan voeren.

Wil je graag eens een driedimensionale muziekbelevenis ervaren met een headphone? Dan is de WH-1000MX4 jouw ideale partner! Dankzij de ingebouwde 360 Reality Audio wordt er een object-based spatial audio-ervaring geboden waarbij het net lekt alsof het geluid vanuit verschillende richtingen komt. 360 Reality Audio is beschikbaar via een smartphone of tablet (Android & IOS) met de app van een deelnemende streamingdienst.

Er zijn uiteraard nog heel wat meer interessante en leuke nieuwigheden die de Sony WH-1000MX4 echt uniek maken. Wil jij die graag ontdekken? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de website van de fabrikant voor alle details.

Of ben jij misschien al volledig overtuigd? Goed nieuws dan want hij is vanaf deze week leverbaar binnen de Benelux voor een adviesprijs van 380 euro. Nu enkel en alleen nog verbinden en je bent klaar voor urenlang muziekgenot, enjoy!

Verkooppunten van het merk sony