Wie kent nu niet het gerenomeerde Marantz? Wereldmarktleider op het gebied van geavanceerde geluidsweergave. En met de komst van hun nieuwe PM-12 Special Edition geïntegreerde versterker en de SA-12 Special Edition SACD-speler met DAC-modus maken ze dat meer dan waar!

Marantz PM-12 Special Edition

Heel vaak is het zo dat fabrikanten producten op de markt brengen en zich pas later realiseren dat ze toch nog enkele kansen hebben laten liggen. De gepassioneerde in-house Sound Masters bij Marantz zagen dat ook en daarom lanceren ze nu de Special Edition-modellen uit hun eerdere 12 serie.

In de ontwerpfase van zo een Special Edtion wordt dan nog eens extra rekening gehouden met de details én de gebruikte componenten. Met als gevolg natuurlijk een hele reeks van luistersessies en dat maar met 1 doel: streven naar dé perfecte geluidsweergave.

KI RubyDe ontwerpers zijn uitgegaan van de eerdere succesvolle KI Ruby-serie als basis. Ze hebben intern samengewerkt met o.a. Europese geluidstechnici om de 12 serie naar een nog hoger niveau te tillen. En ja hoor, het is hen gelukt: zie hier de PM-12 Special Edition geïntegreerde versterker en SA-12 Special Edition SACD-speler.

Marantz PM-12 Special Edition geïntegreerde versterker: een volledig analoge versterker

Het model beschikt over een volledig discreet tweetrapsontwerp voorzien van afzonderlijke voedingen voor de voorversterker en het eindversterkergedeelte. Er kan, afhankelijk van de aangesloten speakers, een vermogen geleverd worden van 100 W (8 Ohm) of 200 W (4 Ohm) per kanaal.

De zuiverheid van het muzieksignaal wordt ongetwijfeld gegarandeerd dankzij de hoogwaardige vernikkelde ingangen en zuiver koperen luidsprekeraansluitingen. Het lijkt meestal wel handig te zijn om een DAC te hebben ingebouwd in je versterker, maar er is dan ook altijd een keerzijde aan de medaille.

Digitale schakelsystemen op zichzelf genereren elektrische ruis die op zijn beurt dan weer de analoge signalen kunnen verstoren. Marantz heeft voor de PM-12SE gekozen voor een analoge benadering door het apparaat uit te rusten met een speciale DAC-modus.

Marantz SA-12 Special Edition SACD-speler: voorzien van geavanceerde digitale techniek

Daarnaast is er dan nog de SA-12 Special Edition. Dit is een samensmelting tussen de SA-10 en SA-KI Ruby-modellen. Hierbij staan liefde voor muziek en de verbondenheid met de luisteraars centraal.

Op de SA-12 SE kunnen cd’s, compilaties op cd- en dvd-rom weergeven worden dankzij het speciaal ontwikkelde SACDM-3 schijfmechanisme. Verder heeft de SACD-speler nog een extra asynchrone USB-ingang aan boord. Deze kan overweg met formaten van maximaal PCM/DXD 384kHz/32 bits en DSD 11,2 MHz.

Onder de behuizing vinden we de Marantz Musical Mastering Stream terug, deze converteert alle PCM-bestandsformaten naar een DSD-formaat. Dit gebeurt met behulp van geavanceerde filtratie en verwerking van de 1-bits datastroom (van de Marantz Musical Mastering Conversion) voor het wordt omzet naar een analoog signaal, zonder gebruik te maken van een conventionele digitaal-analoogconverter.

Het resultaat? Een leuke en verfijnde SA-12SE speler die hand in hand gaat met de PM-12SE. Zelf noemen ze het een perfect hifi-duo dat je dichter bij jouw favoriete muziek brengt dan ooit tevoren. Because music matters, aldus Marantz.

Beide High-end apparaten zijn leverbaar vanaf begin september voor een adviesprijs van 3.300 euro. Je kan als audiofiel, muziekliefhebber, … kiezen uit een zwarte of zilver-goud afwerking… The choice is yours!

Ben je erg geïnteresseerd en wil je graag meer te weten komen over de productspecificaties? Dan raden we je aan om zeker eens de website van Marantz te bezoeken, je vindt er ongetwijfeld een antwoord op (bijna) al je vragen!

Verkooppunten van het merk marantz