Vorig jaar werd bekendgemaakt dat Ikea en Sonos aan het samenwerken waren om een luidspreker uit te brengen. Deze Symfonisk-luidsprekers zullen voor het eerst officieel onthuld worden op de Feel Home-tentoonstelling in Milaan, die loopt van 9 tot 14 april.

Het lijkt erop dat ze een reeks producten zullen aankondigen, met een release waarin wordt bevestigd dat de bedrijven “de eerste producten in het SYMFONISK-assortiment” presenteren.

Ikea en Sonos hadden de Symfonisk-serie al eens eerder geteased door o.a. prototypes te tonen, maar het definitieve ontwerp werd nog niet bekendgemaakt. Daar zullen we op mogen wachten tot op de tentoonstelling van Milaan.

Enkele geruchten gaan rond dat de Symfonisk-luidsprekers bediend zouden kunnen worden met de app van Sonos, waardoor de luidsprekers ook gebruik zouden kunnen maken met alle bijhorende functionaliteiten. Daarbuiten zou ook ondersteuning van Ikea’s Tradfri-systeem aanwezig zijn, wat bijvoorbeeld de slimme lichten en stopcontacten al omvat.

Björn Block, zakelijk leider voor IKEA Home Smart, zei: “Voor Ikea draait een smart home niet om gadgets, maar om het leven thuis beter te maken met oplossingen die een betere sfeer creëren, je een comfortabeler leven geven en je een goed gevoel geven veilig.”

“De samenwerking met Sonos is daar een goed voorbeeld van. Het biedt betaalbaar geluid van hoge kwaliteit in combinatie met een geweldig designstuk waarvan we hopen dat het in de huizen van veel mensen terechtkomt.”

In januari werd al bekendgemaakt dat de luidsprekers te koop zullen zijn vanaf augustus. Over de prijs zijn nog geen details bekendgemaakt.

Verkooppunten van het merk sonos