Is het een televisie? Is het een monitor, specifiek ontwikkeld voor gamers? Laten we dat nog in het midden laten. Maar wat het zeker en vast wél is: ‘s werelds eerste buigbare OLED scherm van LG. De schermgrootte bedraagt 42 inch. Daarmee zet LG een baanbrekende OLED Flex in de markt. Hierdoor kan een belangstellende intens genieten van zowel immersieve console-, pc- of cloud-games als van live TV uitzendingen. Of zelfs content van streamingdiensten. Op die manier luidt LG een nieuw tijdperk in als het gaat om schermaanpasbaarheid. Het uitzonderlijke beeldscherm van de LX3 kan getransformeerd worden van volledig plat naar gebogen (900R). Zo kan een eindgebruiker zelf de ideale hoek bepalen. Er zijn maar liefst 20 niveaus van buiging beschikbaar. Klaar om jouw kijkervaring verder te personaliseren?

En nu vraag je je waarschijnlijk af hoe de baanbrekende vormfactor van de LG OLED Flex dit mogelijk maakt? Dat wordt gedaan door LG’s zelfverlichtende OLED technologie die bovendien vrij is van achtergrondlicht. De LX3, die uitgerust is met LG OLED evo technologie, levert zowel plat als gebogen dezelfde uitzonderlijke beeldkwaliteit én prestaties. Aldus LG.

LG OLED FlexDaarom zou de LG OLED een goede keuze zijn voor veeleisende consumenten over de hele wereld. De OLED Flex is volgens de fabrikant voorzien van een oneindig contrast, diepe zwarttinten, zeer nauwkeurige kleuren (100 procent kleurgetrouw gecertificeerd), een razendsnelle responstijd van 0,1 milliseconde met als ‘kers op de taart’ een lage inputvertraging.

Dit alles wordt ‘aangedreven’ door de α (Alpha) 9 Gen 5 intelligente processor waarbij unieke beeldalgoritmen zijn geïntegreerd. Daarmee biedt de LG OLED FLEX een uitstekend oogcomfort, zoals blijkt uit de flikkervrije, niet-verblindende certificeringen.

Het OLED-scherm van de LX3 is naar eigen zeggen ‘lichter’ voor de ogen en laat gebruikers toe om te genieten van langere gamesessies. Wil jij jouw favoriete programma’s ‘bingewatchen’ zonder oogvermoeidheid te ervaren? Dat kan vanaf nu met LG’s OLED Flex. Tegelijkertijd helpt de toepassing van een super anti-weerspiegeling (SAR) coating visuele afleiding te verminderen. Zo kan een consument zijn/haar volledige aandacht uitgaan naar dat wat op het scherm gebeurt.

De kromming van de FLX3 kan afgesteld worden met behulp van een afstandsbediening naar één van de twee beschikbare voorinstellingen. Ook kan je de ‘buigbaarheid’ handmatig wijzigen in stappen van vijf procent over 20 verschillende niveaus. Voorts kan het scherm tot 10 graden gekanteld worden of tot 5 graden worden verwijderd van de gebruiker. Het heeft een standaard die in de hoogte verstelbaar is.

Maar dat is niet alles: de LX3 beschikt over unieke kenmerken en functies waarmee gebruikers meer controle hebben over hun game-ervaring. De grootte van het beeld op het scherm kan aangepast worden. Fans van role playing games (RPG’s), racegames of platformers zullen vermoedelijk de volledige 42 inch van het scherm willen gebruiken. In tegenstelling tot real time strategy (RTS) of first-person shooter (FPS) gamers die misschien de voorkeur geven aan een beeld van 27 of 32 inch.

LG OLED FlexDe nieuwe Game app biedt snelkoppelingen naar populaire apps zoals Twitch en YouTube. Het biedt de gebruiker een lijst van aangesloten externe invoerapparaten en dat allemaal op hetzelfde scherm. Gamers zullen ook de Multi View-modus van de LX3 waarderen, waarmee ze content van twee verschillende bronnen tegelijk kunnen bekijken en kunnen selecteren welke audio ze willen horen.

Voor een maximaal comfort maakt de Switching Hub feature het mogelijk om zowel de ingebouwde microfoon van de LG OLED Flex, als alle andere apparaten die zijn aangesloten via de USB-poorten (zoals een headset, toetsenbord of muis), te gebruiken met een pc die aangesloten is via een HDMI-kabel.

Er zijn twee 40 Watt luidsprekers geïntegreerd aan de voorzijde. Dat staat garant voor een uitstekend geluid die de gaming- en content-viewing-ervaring verder verbeterd. Dankzij de ingebouwde ondersteuning voor Dolby Atmos voegt de tv meer helderheid, diepte en levendigheid toe.

LG’s buitengewone OLED TV line-up, waaronder de nieuwe LG OLED Flex, biedt één van de beste game-ervaringen op groot scherm die er zijn, met ondersteuning voor Dolby Vision gaming bij 4K 120 Hz en de nieuwste HDMI 2.1 functieset. Aldus LG.

Ben je benieuwd naar meer? Surf dan zeker eens naar de productpagina en laat je verrassen door al het moois dat de OLED Flex jou te bieden heeft.

Verkooppunten van het merk lg