Dat het Dutch Audio Event 2022 nadert met ‘rasse schreden’, dat staat als een paal boven water. Zaterdag 8 én zondag 9 oktober 2022 wordt het Koningshof in Veldhoven ‘omgetoverd’ tot een grootschalige event locatie waarbij heel wat verschillende merken zullen uitpakken met allerhande apparatuur waar jij (hopelijk) blij van wordt. Naar verwachting zal dat geen probleem zijn. Zeker als je kijkt naar de ‘deelnemerslijst’: AudioQuest, B.Audio, DALI Benelux, Dynaudio, Linn, … hebben al bevestigd. Dit is slechts een greep uit het portfolio.

Het grootste onafhankelijke audio evenement van de Benelux is weer terug: Dutch Audio Event 2022. Wil jij alles te weten komen op het gebied van versterking, streaming, speakers en hifi accessoires? Of ben je benieuwd naar welke toestellen er zoal op de markt beschikbaar zijn? Dan is het Dutch Audio Event niet te missen. De organisatie nodigt je van harte uit om échte hifi te beleven. Uiteraard wordt dit alles aangevuld met live muziek en lezingen.

De organisatie maakt zich sterk dat de consument kan rekenen op een groot ‘deelnemersveld’. Zonder hen kan het ‘muzikale feest’ niet georganiseerd worden. Daarom doet het de organisatie deugd te kunnen melden dat deze editie van het Dutch Audio Event al zeer vroeg bijzonder in trek bleek te zijn bij de potentiële deelnemers.

“Inmiddels hebben maar liefst 54 deelnemers zich aangemeld, en blijft de teller lopen. Ze presenteren er veel meer dan high-end alleen, want de weg naar de betere audio is een lange. Het gaat om de kunst de juiste hifi te selecteren en hoeft lang niet altijd de duurste te zijn!”

Via de website van het evenement wordt er gemeld dat de voorbereidingen voor het Dutch Audio Event 2022 in volle gang zijn. Mocht je minder bekend zijn met DAE, afkorting voor Dutch Audio Event: het staat synoniem voor een lange ‘historie’ in dit voormalige klooster (Koningshof). Onder de naam X-fi Premium Audio Show heeft de show maar liefst 11 jaar op deze locatie geschiedenis weten te maken. En voor de X-fi was het aan de VAD Show om in de vele kamers, die het Koningshof rijk is, high-end aan het ‘audiominnend’ publiek te tonen.

Het was vorig jaar dat de mannen van de X-fi Premium Audio Show een samenwerking zijn aangegaan met het team achter het grootste online hifi-platform van Nederlands’ hifi.nl. Zo kon het evenement naar een hoger niveau getild worden. Het doel van DAE is voornamelijk om het ‘hifi woord’ te presenteren aan een bredere groep liefhebbers.

Het enige dat nu nog verbindt met het idee van een klooster? Dat is hun geloof in de hobby van de high-end audio én de aanwezigheid van een echte abdijbar. Hier kan men het drinken, als een tempelier, afwisselen met het luisteren naar de vele topsets die er te zien én te horen zijn. Topsport, zo vinden wij zelf, is wat we er beoefenen. De abdijbar is natuurlijk maar een heel klein onderdeel van het ‘audiofeest’, maar een ‘fatsoenlijk natje’ en droogje is uiteindelijk wel van enig belang.

Wat veel belangrijker is, is natuurlijk een gedegen voorbereiding, een efficiënte organisatie, een doeltreffende mediacampagne én veel bezoekers. Dat is waar ze zich hard voor maken. Wil jij dit heuse ‘spektakel’ met je eigen oren/ogen aanschouwen? Dat kan op zaterdag 8 en/of zondag 9 oktober 2022 van 10 tot 17 uur in het NH Conference Centre Koningshof (Locht 117 te Veldhoven).

De toegangsprijs bedraagt 15 euro per dag, 22 euro voor een ‘tweedaagse’. Een belangstellende moet rekening houden met servicekosten (1,49 euro). Voor bezoekers onder de 15 jaar is de toegang gratis. Er is gratis parkeergelegenheid voorzien. Ben je op zoek naar meer informatie? Surf dan zeker eens naar dutchaudioevent.nl voor meer informatie.

Verkooppunten van het merk audioquest