Sony luidt naar eigen zeggen een nieuw ‘tijdperk’ in als het gaat om ‘surround sound’. Hoe de fabrikant dat doet? Ze voegen een exemplaar toe aan hun line-up van soundbars wat maakt dat hun portfolio, voor dit productsegment, nog completer wordt. Ontdek Sony’s HT-A3000. De naam zal waarschijnlijk niet meteen blijk geven van wat deze telg allemaal ‘huisvest’ maar kort samengevat mogen we stellen dat het hier gaat om een 3.1 kanaals soundbar die compatibel is met zowel Dolby Atmos als DTS:X. Maar dat is slechts het begin want de HT-A3000 heeft nog veel meer in petto. Nieuwsgierig naar alle verdere details?

Laten we meteen met de ‘deur in huis vallen’: de HT-A3000 is voorzien van drie front speakers (waaronder een middenspeaker voor kristalheldere dialogen) en een ingebouwde dubbele subwoofer. Dit alles kan gecombineerd worden met optionele achterspeakers om te genieten van Sony’s befaamde 360 Spatial Sound Mapping technologie. Volgens de producent van consumentenelectronica wordt jij als kijker in het ‘hart’ van de beleving gezet.

“Coupled with Vertical Surround Engine and S-Force PRO Front Surround, the A3000 creates virtual surround sound that comes from multiple dimensions so you can fully enjoy the thrill of Dolby Atmos and DTS:X.”

Wat betreft connectiviteit kan je Sony’s HT-A3000 aansluiten via de HDMI eARC-aansluiting. Maar dat is niet het enige want voor een maximale compatibiliteit met hun bestaande BRAVIA televisies zijn verschillende aansluitingen toegevoegd. Een korte ‘bloemlezing’: USB, optische ingangen, HDMI out (eARC) en S-CENTER OUT.

Voor een optimale thuisbioscoopervaring raadt Sony hun BRAVIA XR TV’s aan. Zo profiteer jij als kijker van een zogenaamde ‘Acoustic Center Sync’ feature waarbij zowel de soundbar als de BRAVIA XR TV de centrale luidsprekers in het home cinema systeem worden. Actie en geluid worden exact op elkaar afgestemd. Het gaat zelfs zover dat je de dialoog precies hoort op de plaats waar het personage zich bevindt. Goed om te vermelden: Acoustic Center Sync werkt samen met 360 Spatial Sound Mapping. Zo klinken dialogen nog duidelijker.

De A3000 is uitgerust met DSEE Extreme. Het maakt gebruik van Edge AI om al je gecomprimeerde digitale muziekbestanden in realtime te kunnen ‘herstellen’. Met de A3000 komt muziek echt tot leven. Aldus Sony. Je kan volgens het merk een nieuwe manier van luisteren ontdekken dankzij 360 Reality Audio. Je krijgt eenvoudig toegang tot populaire muziekdiensten zoals Spotify. Jouw favoriete albums en/of afspeellijsten streamen via Spotify Connect, Apple AirPlay 2, bluetooth of wifi? Check, dubbel check. De soundbar werkt met Google Assistant, Chromecast en Amazon Alexa.

De adviesprijs van de HT-A3000 bedraagt 699 euro en zal naar verwachting leverbaar zijn vanaf oktober 2022 (in Europa). Op de website van Sony lees je alles over deze spiksplinternieuwe soundbar.

Verkooppunten van het merk sony