Dat Naim en Focal onmiskenbaar met elkaar verbonden zijn, daar kunnen we niet omheen. Al meer dan 10 jaar zijn beide merken verenigd onder de Vervent Audio Group. Doorheen de afgelopen jaar hebben ze nauw samengewerkt om de beste hifi-systemen te creëren voor elke luisterbehoefte. Om een decennium aan muziekgenot te vieren, introduceren ze een jubileumsysteem die absoluut niet te missen is. Misschien wel de overtreffende trap van high-end…

Focal Naim 10th Anniversary

We gaan er geen doekjes om winden: Focal en Naim pakken uit met enkele unieke afwerkingen voor hun Sopra N°2, NDX 2, NAC 282, NAP 250DR én voedingen. De Sopra N°2 luidspreker was vooral populair vanwege zijn compacte maar krachtige ontwerp. Er is gekozen voor een unieke uitvoering met kleuren die doen denken aan beton (specifiek voor de zijpanelen) en tin (aan de voorzijde). Met deze erg fraaie afwerkingen, die een metaaleffect geven dat voorheen ongezien was in de audiosector, belichamen deze exemplaren alle ambachtelijke en industriële knowhow die Focal in meer dan 40 jaar heeft verzameld.

“To celebrate their ‘tin’ anniversary, Focal and Naim have developed a ‘vintage’ high-fidelity system: Focal Naim 10th Anniversary Edition.”

In deze weergaloze audioset voedt Naim Audio-elektronica de luidsprekers. De NDX 2 voor muziekstreaming wordt gecombineerd met de NAC 282 en NAP 250. Dit alles wordt aangevuld met HiCap DR- en NAPSC-voedingen. Ook deze sfeervolle belevingsproducten uit het high-end segment zijn afgewerkt met een ‘tin’ kleur opdat een perfecte harmonie bereikt kan worden. Ten slotte bevat het systeem alle connectiviteit die je nodig hebt. Inclusief een paar Super Lumina-kabels. Klinkt alleen maar als muziek in onze oren.

Maar daar stopt het niet want Focal en Naim hebben een erg mooie video gemaakt van deze combinatie. Een echte ‘match made in heaven’. Benieuwd naar het filmpje?

Focal Naim 10th AnniversaryDe Sopra N°2 is uitgerust met zowat de beste midrange die Focal ooit ontwikkeld. Door een integratie van NIC- en TMD-technologieën verlegt de Sopra N°2 de grenzen van geluidsweergave op vlak van geluidstransparantie bij een speaker met een zeer laag volume. Aldus Focal. Dit model is een luxueuze 3-weg vloerstaande luidspreker die synoniem staat voor een een pure, meeslepende maar vooral ongeëvenaarde hifi-luisterervaring.

Als aanvulling daarop mag de NAP 250 versterker niet ontbreken. Deze is gehuisvest in een Classic Series geanodiseerde aluminium behuizing dat zorgt voor een lage resonantie. Een vermogen van maar liefst 80 Watt per kanaal bij 8 Ohm? Dat zeker! De NAP 250 is uitgerust met de NA009-transistors en Naim Audio DR-technologie (Discrete Regulator) van Statement. Perfect voor een vloeiende en stabiele stroomvoorziening.

Focal Naim 10th Anniversary

Volgende op het ‘lijstje’: de NDX 2 netwerkspeler. Dit veelzijdige; uitbreidbare apparaat biedt meerdere functies zoals UPnPTM high-res streaming, AirPlay, Chromecast built-in, Bluetooth (aptX HD), Spotify Connect, TIDAL, een compatibiliteit met Roon, internetradio vTuner, multiroom-streaming, digitale ingangen en USB. Kortom: bijna alle mogelijkheden qua connectiviteit die jij kan wensen zijn vervat in de NDX 2.

Last but not least: de NAC 282 stereovoorversterker die de ultieme muziekkwaliteit combineert met inbegrip van een strak én verfijnd design. Onder de behuizing is een NAPCS voeding terug te vinden die onafhankelijk zijn digitale en besturingscircuits voedt. De audiocircuits worden ondertussen aangedreven door HiCap. Met NAC 282 krijgt het systeem nog meer transparantie en muzikaliteit.

Samengevat: de Focal en Naim 10th Anniversary Edition betreft een jubileumset van absoluut topniveau. Er wordt verwacht dat het high-end systeem in de loop van de maand mei op de markt zal verschijnen. Een belangstellende zal alvast aardig moeten graaien in zijn of haar portefeuille. Zeker gezien het ‘pittige prijskaartje’ dat bestaat uit niet minder dan 5 cijfers (voor de komma weliswaar). Muzikaliteit troef!

Verkooppunten van het merk naim