Precision takes patience. Een omschrijving die perfect past bij de nieuwste hoofdtelefoon van het Amerikaanse Grado Labs: de GW100x. Hun eerste draadloze hoofdtelefoon wordt nog beter door de toevoeging van Bluetooth 5.2. Grado’s nieuwste X Drivers niet te vergeten. De fabrikant laat alvast weten dat er niets verloren gaat, behalve de draden. Klinkt erg leuk. De afgelopen 7 decennia heeft Grado de ‘kunst van de geluidsweergave’ verder geperfectioneerd. Elke ervaring, sinds 1953, heeft geleid tot de GW100x. Inclusief zijn sonische mogelijkheden. Het kenmerkende ‘Grado geluid’, maar dan in ‘draadloze vorm’.

De fabrikant pakt uit met onder andere een efficiëntere batterij en Bluetooth 5.2. Met de komst van de GW100x kan een eindgebruiker rekenen op twee dagen continu muziekplezier. Zo krijg je alvast een idee van hoe krachtig de batterij is. Net zoals Grado’s GT220 is bij deze hoofdtelefoon nu ook USB-C inbegrepen. Dankzij de verbeterde chipset kan er meer informatie van je apparaat naar de GW100x gestuurd worden.

Een ander uniek aspect zijn de ‘X Series Driver’. Drivers, die ondertussen al toe zijn aan hun vierde generatie, zijn toegevoegd. De GW100x beschikt over een krachtiger magnetisch circuit, een ‘voice coil’ met verminderde effectieve massa en een membraan dat opnieuw geconfigureerd is. Dankzij deze doorontwikkeling werken de 44 mm drivers nog efficiënter.

De vervorming wordt tot een minimum beperkt met behoudt van de harmonische integriteit. De GW100 is ‘s werelds eerste bluetooth hoofdtelefoon met open achterkant. De ‘luidsprekerbehuizing’, en interne onderdelen, zijn vanaf de basis ontworpen. De ‘design language’ van Grado is alvast erg herkenbaar. De producent omschrijft het als een mijlpaal in hun geschiedenis.

Wil je het volume wijzigen? Geen zorgen: jouw smartphone moet kan je in de broekzak laten zitten. Dankzij de GW100x kan je het volume, alsook het afspelen/pauzeren, rechtstreeks aanpassen op de hoofdtelefoon zelf. Wanneer je apparaat het toelaat, kan je de spraakassistent activeren oproepen beantwoorden. Bij levering ontvang je de hoofdtelefoon, een Grado ‘story sheet’, USB-C-oplaadkabel en 3,5 mm audiokabel. Grado benadrukt dat de opgegeven speelduur gebaseerd is op een volumeniveau van 50 procent.

Wil je meer weten over de Grado GW100x? Surf dan zeker eens naar de productpagina en ontdek er alles over.

Verkooppunten van het merk grado