HiFiMan, een bekend bedrijf op het gebied van audio-apparatuur, heeft onlangs een nieuwe hoofdtelefoon uitgebracht: de HiFiMan AUDIVINA. Dit exemplaar is ontworpen om niet alleen muziekliefhebbers te plezieren, maar zeker en vast ook audiofielen. Een optimale geluidskwaliteit staat centraal.

HiFiMan AUDIVINA

Dit model betreft een magnetostatische hoofdtelefoon met houten oorschelpen dat voorzien is van zogenaamde Stealth-magneten. Het model is akoestisch transparant wat betekent dat reflecties, die de integriteit van het geluid kunnen aantasten, drastisch worden verminderd. Hierdoor wordt een zuivere geluidsuitvoer verkregen. Muzikaliteit neemt ongetwijfeld de bovenhand. Iets dat zorgt voor een indrukwekkende luisterervaring waarbij elk detail helder en gedetailleerd wordt weergegeven.

“AUDIVINA features a resonance chamber inspired by the acoustical architecture of the Beyreuth Festival Theater in Germany, famous for multistage attenuation that contributes to the listener hearing a wide, detailed soundstage in a small, enclosed space.”

HiFiMan AUDIVINAEr ontstaat een breder geluidsbeeld dan doorgaans wordt geassocieerd met soortgelijke producten. Klink veelbelovend. Toen we Stealth-magneten voor het eerst ontwikkelden, wist ik dat het ontwerp van enorme waarde was voor de pro-audiomarkt. Dat zegt Dr. Fang Bian, President en CEO van HiFiMan Electronics.

De HiFiMan AUDIVINA is een gesloten hoofdtelefoon die beschikt over een resonantiekamer die geïnspireerd is op de akoestische architectuur van het beroemde Beyreuth Festival Theater in Duitsland. Deze ‘kamer’ zorgt voor een meertraps demping, wat bijdraagt aan een breed en gedetailleerd geluidsbeeld in een kleine, afgesloten ruimte. Het geluid volgt een route door de oorschelp van de AUDIVINA, waardoor een breder geluidsbeeld ontstaat dan bij vergelijkbare hoofdtelefoons in dezelfde prijsklasse.

De hoofdband van de AUDIVINA is gemaakt van CNC-gefreesd metaal. Alles is met de hand gepolijst. Hierdoor maakt de hoofdtelefoon de ideale combinatie tussen comfort en duurzaamheid. Dit maakt dat de HiFiMan AUDIVINA een uitstekende keuze is voor audiofielen en muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een hoogwaardige hoofdtelefoon.

Het design van de HiFiMan AUDIVINA is absoluut het vermelden waard in dit nieuwsbericht. De hoofdtelefoon heeft een strak en minimalistisch ontwerp dat fraai oogt. Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk wanneer de eerste levering gepland staan. Ook de adviesprijs voor de Benelux is momenteel nog niet bekend.

We hebben nog geen leveringsinformatie en prijs voor de Benelux vernomen.

Verkooppunten van het merk hifiman