Pro-Ject, een toonaangevende fabrikant van draaitafels en accessoires, heeft onlangs de VC-E2 en VC-S3 platenwasmachines uitgebracht. Deze nieuwe apparaten zijn bedoeld om liefhebbers van vinyl te helpen om hun platen grondig en effectief te reinigen, om zo de geluidskwaliteit te verbeteren en de levensduur van de platen te verlengen.

De VC-E2 is de opvolger van de succesvolle VC-S2 en heeft een aantal verbeteringen gekregen. Het apparaat is nu uitgerust met een verbeterde motor die de rotatiesnelheid van de plaat nauwkeuriger kan regelen. Dit zorgt voor een betere reiniging, alsook minder wrijving. Daarnaast is de behuizing van de VC-E2 gemaakt van hoogwaardig aluminium. Dit zorgt voor meer stabiliteit en duurzaamheid.

De VC-S3 is het nieuwe topmodel en biedt nog meer geavanceerde functies. Zo is ook dit apparaat uitgerust met een krachtigere motor en een grotere ‘tank’ voor de reinigingsvloeistof. Hierdoor is het mogelijk om meerdere platen achter elkaar te reinigen. Daarnaast is de VC-S3 voorzien van een automatisch droogsysteem. Het voordeel? Na de reiniging is de plaat direct klaar voor gebruik.

Beide platenwasmachines worden geleverd met een speciale reinigingsvloeistof en een borstel waarmee de plaat vooraf schoongemaakt kan worden voordat hij in de machine wordt geplaatst. De VC-E2 en VC-S3 zijn compatibel met zowel 12 inch als 7 inch platen.

Met de VC-E2 en VC-S3 kunnen de analoge audiofans hun geliefde platen grondig en gemakkelijk reinigen om zo het beste geluid uit hun vinyl te halen. Inclusief een optimale luisterervaring.

Verkooppunten van het merk pro-ject