LG Electronics zal wereldwijd home cinema enthousiastelingen hun aandacht wel trekken met de introductie van de nieuwste line-up voor soundbar op CES 2019.

De nieuwe soundbars van het bedrijf leveren superieure geluidskwaliteit door een samenwerking met Meridian Audio – pioniers van High-Resolution Audio – samen met een slimme functionaliteit en een slank, modern ontwerp. Met een levendig, multi-dimensionaal geluid dat elke hoek van de kamer vult en is uitgerust met het gemak van AI, creëert de 2019-opstelling van LG echt meeslepende gebruikerservaringen en heeft zelfs twee ontvangers van de CES Innovation Award (de SL9YG en SL10YG). LG’s premium SL9 steeg boven de concurrentie in zijn categorie om de begeerde titel Best of Innovation mee naar huis te nemen.

LG Soundbar

In nauwe samenwerking met Meridian blijft LG de geluidskwaliteit van zijn productportfolio verbeteren, waarbij de zich ontwikkelende technologie dit jaar wordt uitgebreid naar drie soundbar-modellen (SL10YG, SL9YG en SL8YG). De samenwerking gaat veel verder dan eenvoudige afstemming of het gebruik van feature-sets, waarbij beide bedrijven hun krachten bundelen om geluidservices te ontwikkelen voor een ongeëvenaarde luisterervaring. Gebaseerd op 25 jaar ervaring als de meester van Digital Signal Processing, verbetert Meridian’s Bass & Space-technologie het geluidsbeeld en omhult luisteraars met een rijk, compromisloos geluid en een sterke bas. Samen met zijn Image Elevation-technologie, ontworpen om het geluidsbeeld op te heffen en luisteraars te omhullen met rijk, compromisloos geluid op een meer levensechte manier om het gevoel van onderdompeling van luisteraars te stimuleren, creëert Meridian een echte filmervaring, die een krachtig surround-geluid levert.

De SL10, SL9 en SL8 high-end soundbars van LG ondersteunen zowel Dolby Atmos als DTS:X. Met deze twee veelgeprezen technologieën kunnen gebruikers genieten van een adembenemend realistisch surround-geluid dat uit meerdere richtingen en dieptes lijkt te komen. Met enkele van de premium soundbars van LG die audio met hoge resolutie ondersteunt via een geavanceerd verwerkingsalgoritme dat conventionele bestandsindelingen kan opschalen, komt de uitvoer nog dichter bij de studiokwaliteit. Om de toch al solide output en de gedetailleerde soundscape van LG’s nieuwste soundbars te versterken, kunnen gebruikers de Wireless Rear Speaker Kit toevoegen om een ​​meer bioscoopachtige ervaring te bereiken.

LG Soundbar

Naast het superieure geluid, de helderheid en de rijkdom, biedt LG’s nieuwe reeks soundbars het gemak van AI-smartconnectiviteit en spraakherkenning met de ingebouwde Google-assistent. Gebruikers kunnen hun LG-soundbar bedienen en informatie krijgen met een eenvoudige opdracht zoals ‘Hey Google, verhoog het volume’ of ‘Hey Google, welke artiest speelt?’ Compatibiliteit met de slimme producten met Google Assistant maakt het mogelijk verbonden apparaten te besturen in het hele huis via spraakopdracht. Zeg gewoon: “Hé Google, vraag LG om de luchtreiniger in te schakelen”, naar de soundbar om aanpassingen te doen zonder te moeten opstaan.

De LG soundbars hebben een slank, ingetogen ontwerp dat perfect past bij de chique stijl van LG’s OLED-tv’s, waardoor een naadloze esthetiek ontstaat wanneer deze onder een van de nieuwste televisies van het bedrijf wordt geplaatst. Met slechts 57 mm diep, kan de LG SL9 ook vlak tegen de muur worden geïnstalleerd voor een schoon, gestroomlijnd uiterlijk dat ruimte bespaart en een geavanceerd statement maakt. Een geïntegreerde gyroscoopsensor meet de positie van het product (bevestigd aan een muur of op een plat oppervlak), waarbij de richting van het geluid wordt aangepast om een ​​optimale luisterervaring te garanderen.

LG Soundbar

Verkooppunten van het merk lg