Samsung Electronics heeft Remote Access aangekondigd, een nieuwe functie die vanaf 2019 beschikbaar zal zijn op de Smart TV-line-ups. De Remote Access-functie biedt verbeterde draadloze connectiviteit met pc’s, tablets en smartphones – waardoor consumenten op afstand compatibele programma’s en apps kunnen bedienen via hun Samsung Smart TV.

Met Remote Access kunnen invoerapparaten, waaronder toetsenborden, worden aangesloten op een Samsung Smart TV, waardoor gebruikers gemakkelijker hun inhoud op het scherm kunnen regelen. Zonder een afzonderlijke HDMI-kabelverbinding kunnen gebruikers via de tv in hun woonkamer op afstand toegang krijgen tot een pc in hun kamer om verschillende taken uit te voeren, zoals surfen op het web of games spelen op het scherm van hun tv met behulp van een aangesloten toetsenbord en muis.

Met Remote Access kunnen gebruikers hun apparaten die via een toetsenbord en muis op een tv zijn aangesloten rechtstreeks bedienen, naast het eenvoudig weergeven van de inhoud op een groter scherm. Bovendien is webbrowser-gebaseerde cloud office-service toegankelijk via Remote Access, zodat gebruikers nu toegang hebben tot bestanden en kunnen werken aan documenten van hun Smart TV’s.

Samsung Remote Access

“Samsung streeft naar een intuïtieve en handige gebruikerservaring voor de consument. Met Remote Access hebben consumenten eenvoudig toegang tot verschillende programma’s, apps en cloudservices die op meerdere aangesloten apparaten rechtstreeks via hun tv-scherm zijn geïnstalleerd” , aldus Hyogun Lee, Executive Vice President van Visual Display Business bij Samsung Electronics. “We zullen blijven samenwerken met onze partners om de compatibiliteit van Remote Access uit te breiden en meer services aan onze gebruikers te bieden.”

Remote Access kan overal ter wereld worden gebruikt dankzij VMware Horizon, een Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-oplossing die Samsung en zijn partner VMware, een toonaangevende innovator in bedrijfssoftware, leveren aan consumenten.

“Samsung en VMware delen een passie voor het helpen van werknemers om zo productief mogelijk te zijn. We blijven onze samenwerking uitbreiden, zodat degenen die op afstand werken een naadloze ervaring zullen hebben als zij toegang hebben tot virtuele desktops, applicaties en online services vanaf hun favoriete Samsung-apparaten, waaronder een Samsung Smart TV,” zei Shankar Iyer, Senior Vice President en General Manager, End User Computing bij VMware.

Om beveiligingsaspecten rond draadloze connectiviteit en cloudservices te omzeilen, heeft Samsung zijn eigen Knox-beveiligingstechnologie geïntegreerd in de Remote Access-functies. Ingebed in de Smart TV-line-up van Samsung sinds 2015, wordt Knox ondersteund met reguliere firmware-updates voor continue bescherming. Knox is door Common Criteria gecertificeerd voor zijn beveiligingsprestaties en is de enige beveiligingsoplossing in de tv-branche die deze certificering ontvangt.

Verkooppunten van het merk samsung