LG heeft toestemming gekregen van de Chinese overheid om een fabriek te bouwen in de stad Giangzhou. Met deze fabriek gaat de Koreaanse fabrikant hun productie van oled-panelen uitbreiden.

LG Display is niet de volledige eigenaar van de nieuwe locatie, die naast hun fabriek komt te staan waar lcd-panelen worden gemaakt. De fabrikant is namelijk een samenwerking aangegaan met een nog onbekende partij en bezit 70 procent van de aandelen.

In China stijgt de vraag naar oled-tv’s enorm en ziet hierin een gat in de markt. LG Display is tot op heden de grootste fabrikant en voorziet de grote namen in de televisieproductie, waaronder Philips en Sony van oled panelen.

LG is van plan met de nieuwe fabriek hun totale productie te vergroten naar 130.000 panelen per maand, waarbij de nadruk in China zal liggen op relatief grote oled-panelen.
70.000 oled-panelen komen nu uit Zuid-Korea en de eerste verwachting is dat de fabriek in China 60.000 stuks zal produceren. Uiteindelijk zal dit moeten oplopen tot zo’n 90.000 panelen per maand.

Naar verwachting zal de nieuwe fabriek in de tweede helft van 2019 in gebruik worden genomen.

Verkooppunten van het merk lg